in

Sanja Vučić iz grupe Hurricane otkrila detalje „zamenske“ Evrovizije: Evo kako će takmičenje izgledati


Objasnila detalje takmičenja

Nakon što je objavljena vest da je otkazana Evrovizija u Roterdamu zbog koronavirusa, Unija evropskih emitera je ipak donela odluku da se takmičenje održi, ali sa potpuno drugačijim pravilima nego ranije.

Specijalna emisija je zakazana za 16. maj u 21 sat, kada će nastupiti 41 učesnik, među kojima se nalazi i naša grupa Hurricane sa numerom Hasta La Vista.

Holandski javni servis će imati poseban program, potpuno drugačiji od klasičnog. U njemu cilj neće biti proglašenje pobednika, što je potvrdila Sanja Vučić, članica grupe Hurricane.

Izvođači koji učestvuju na Evroviziji predstaviće se iz svojih zemalja, preko javnih servisa, a Sanja Vučić je otkrila kako će izgledati njihov nastup.

“Organizatori Evrovizije su se dosetili da odaju počast Evroviziji, jedan maleni omaž u vidu koncerta koji će se održati 16. maja na njihovom zvaničnom Jutjub kanalu. Učesnici, među kojim smo i mi, Hurricane, otpevaće svoju pesmu na ovaj ili onaj način – akapela, na matricu ili akustično. To će se montirati u jedan slađani koncert”, rekla je Sanja za RTS.

Program nosi naziv “Eurovision: Europe Shine A Light”, a u njemu će gledaoci moći da uživaju i u starim hitovima koji su već svima dobro poznati.