in

Sašu Popovića opljačkali Pink Panteri


Potraga za lopovima koji su obili vilu Saše Popovića je i dalje u toku, a prema novim saznanjima, dirtor Granda je bio još jedna žrtva Pink Pantera.

Pink Panteri su jedna od najorganizovanijih bandi u svetu. Kod njih je karakteristična stroga podela zadataka, tako da se članovi grupe često ni ne poznaju. Jedna ekipa tipuje, druga pljačka i ostavlja plan na dogovorenom mestu, treća ekipa dolazi po plen i nosi ga na prodaju, dok je četvrta osoba zadužena za isplatu provalnika. Ovim sistemom se čuvaju da uhapšeni ne oda celu organizaciju.

Ovo nisu izveli obični provalnici, narkomani i svaštari koji kradu sve što im padne podruku, od alata preko nakita do oružja. Oni su odneli samo ono što ih je zanimalo, robu koja se uhodanim kanalima šalje iz zemlje i prodaje unapred poznatim kupcima. Ti satovi su završili u inostranstvu i teško da će biti pronađeni i vraćeni žrtvi“, rekao je izvor za Telegraf, dodajući da je policija našla obijeni sef 100 metara od kuće.

Sef je pronađen u žbunju pored fudbalskog terena koji se nalazi bukvalno iza Popovićeve kuće. Lopovi su ga tu razvalili kako ga ne bi nosili sa sobom i rizikovali da ih neko vidi, uzeli šta im treba i najverovatnije se spustili do auto-puta i pobegli. U sefu su policajci pronašli dokumenta koja su pripadala Popovićima, pištolj bereta njegove supruge Suzane sa mecima, ali i Popovićeva burma i devizne kartice”, otkriva izvor.

Osim štete koju su lopovi napravili, bračni par Popović najviše zanima ko im je tipovao stan!

“Sve je odrađeno brzo i profesionalno, kao da ih je u sve uputio neko ko je ulazio u kuću i znao sve te informacije. Ne isključuje se mogućnost da je to uradio i neko od pevača i pevačica sa kojima je Popović sarađivao. Ne mora da znači da je to namerno uradio. Dovoljno je da se taj neko pogrešnom krugu ljudi “pohvalio” svojim saznanjima o Popovićima”, otkriva izvor za kraj.