Slavna srpska glumica na rubu egzistencije, dobija hranu iz narodne kuhinje

Srpska glumica Vesna Pećanac ostvarila je brojne uloge kako na filmu i televiziji, tako i na pozorišnim daskama.

Bila je udata za poznatog reditelja Živka Nikolića, sa kojim ima dva sina, a neke od svojih najpoznatijih uloga ostvarila je upravo u njegovim filmovima “Lepota poroka” i “Čudo neviđeno”. Publika je dobro pamti i kao Jeku iz serije “Đekna još nije umrla, a kada će ne znamo”, a veliki deo karijere provela je u “Ateljeu 212”.

Ipak, poznatu glumicu život nije mazio. Za kratko vreme izgubila je muža i roditelje, a sada su se na Tviteru pojavile fotografije Vesne iz narodne kuhinje, sa tužnim izrazom lica i maramom na glavi.

“Redovna korisnica kuhinje Verskog dobrotvornog starateljstva. Da li prepoznajete ženu na ovim fotografijama?,” napisala je jedna tviterašica.

Mnoge je ovakvo izdanje glumice šokiralo i potreslo.

“Ja ne razumem. Zar pozorišta u kojima rade glumci ne uplaćuju penziju za svoje umetnike? Kako to da glumci nemaju penzije?,” upitao je jedan korisnik Tvitera.

“Ja ne mogu da verujem da je to ova glumica. Koliko je samo bila lepa u mlađim danima. Kao da je neko život isisao iz nje,” nadovezao se drugi tviteraš.

Bilo je i onih koji su kritikovali njene kolege iz glumačke profesije.

Inače, glumica je svojevremeno opisala kroz kakav je pakao prolazila.

“U vreme bombardovanja Živko je iščileo. Osetila sam ogroman bol, preveliku tugu. Jedan sin otišao je da se monaši. Rekao je: “Meni su svi bedemi srušeni”. Ostala sam da zurim u zid, pala u depresiju. Nekada smo bili velika, vedra, složna i mnogoradna porodica… Nisam mogla da igram, zatražila sam penziju. Posao komičara je da daruje radost ljudima, a ja nisam više imala radosti. Penzija,” sedam hiljada dinara. Bili smo gladni. Mislila sam da sam zbog toga potpuno izgubila memoriju. Jedna milosrdna šefica u samousluzi u blizini kuće godinama nam je hranu davala na kredit, volela je Živkove filmove. Još je bio živ. Sećam se da sam jednom dobila neki novac, i mogla da biram da li da odem na pijacu ili njoj vratim deo duga. Odem, ipak, na pijacu. Iz kese mi je virio mladi luk i ja sam kružila po celom kvartu da me ona ne bi videla. Ispričam Živku, a on mi kaže: Odigraj to na sceni. I to je život,” ispričala je Vesna jednom prilikom za “Novosti”.

Nakon smrti supruga, pojavile su se informacije da je glumicu zlostavljao sin, te da je iz porodičnog doma pobegla u prihvatilište za žrtve nasilja u porodici. Međutim, Vesna o tome nikada nije želela da govori, već je u tišini nosila svoju muku.

Povezane vesti

Back to Top

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.