Spoj nespojivog: Teča Gambino u duetu sa Goranom Bregovićem!

Kalašnjikov! (foto: Facebook)

Teču Gambina smo upoznali u društvu nekih od najpopularnijih pevačica sa naše estrade, Jelene Karleuše, Nikolije i Emine Jahović. Međutim, on je sada okruženje mahom kontroverznih pevačica zamenio simbolom jugoslovenske rokenrol scene i romske muzike, Goranom Bregovićem. 

Nekadašnji član verovatno najpopularnijeg rok benda sa naših prostora ikada, Bijelog dugmeta, a danas vođa Orkestra za svadbe i sahrane tokom svoje više decenija duge karijere je sarađivao sa nekim od najvećih imena kako naše, tako i svetske muzičke scene (Iggy Pop, Cesaria Evora itd.).

Njegova saradnja sa Severinom na albumu Zdravo Marijo 2008. godine naišla je na podeljene reakcije javnosti jer mnogi nisu mogli da povežu njegov rad sa ovom hrvatskom pevačicom. Međutim, da je i dalje u stanju da uspešno prati muzička previranja na našim prostorima i da ume da im da poseban šarm svojim prepoznatljivim zvukom dokazao je i poslednjom kolaboracijom sa reperom Tečom Gambinom koga odlikuju stihovi o momcima sa one strane zakona, fatalnim ženama i luksuznom životu.

A kako zvuči Bregovićev evergreen hit Kalašnjikov, komponovan za film Podzemlje Emira Kusturice iz 1995. godine, provučen kroz Tečinu prizmu poslušajte ovde.

PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER

POSLEDNJE VESTI