in ,

Srpski internet hoće Miloša Bikovića u ruskoj verziji serije Černobilj

Ceo svet priča o seriji Černobilj kablovske mreže HBO, koja u pet epizoda prikazuje šta se desilo tokom i nakon nukelarne katastrofe u Ukrajini.

Iako se veruje da je ova priča istinita, sa njom se naravno ne slažu Rusi, koji su brže-bolje najavili snimanje sopstvene verzije događaja, koja će biti emitovana na njihovoj nacionalnoj televiziji.

Mini serija TV kanala HBO o eksploziji u sovjetskoj nuklearnoj elektrani koja se dogodila 1986. godine, oduševila je kritiku i publiku širom sveta, dok je s druge strane, za ruske medije serija deo Zapadne „rusofobne“ propagande, zbog čega se snima ruska verzija u kojoj je CIA glavni krivac za katastrofu.

„Činjenica da nam američki, ne ruski, TV-kanal govori o našim vlastitim junacima je izvor sramote s kojom pro-kremaljski mediji ne mogu živeti. I to je pravi razlog zašto zameraju HBO seriji Černobilj“, piše Ilija Šepelin za Moscow Times, ruske novine na engleskom jeziku.

Čim su se pojavile ove informacije, digla se galama i na srpskom internetu, pa su tako oni koji su pogledali trenutno najbolje ocenjenu seriju na svetu iskazali želju da u ruskoj verziji serije vide popularnog srpskog glumca Miloša Bikovića.

„Biković da igra Akimova“, „CIA agent sabotira nuklearku, ali Miloš Biković spasava stvar,“ samo su neki od mnogobrojnih komentara na ideju da se srpski glumac pojavi u ruskoj seriji. Naš portal je glumca kontaktirao, ali još uvek nismo dobili njegov odgovor na ovu inicijativu srpskog interneta.

U međuvremenu, Biković radi na seriji o srpskom naučniku Nikoli Tesli, a u Rusiji sa ruskom Nacionalnom medija grupom potpisao ugovor vredan 2 miliona evra.