Tekstovi naših pesama koje verovatno pevate pogrešno

D’OH ( foto: vespamolesta altervista )

Svima se dešava da pogrešno čuju stihove nekih pesama i ti lapsusi obično postaju omiljeni u društvu. Ipak, postoje neke pesme za koje verujemo da većina vas pogrešno peva.

Sigurno svi znate kultnu pesmu Riblje Čorbe Gde si u ovom glupom hotelu, a verujemo da početne stihove pevate Gorim ko papirni zmajevi. Međutim, taj stih, zapravo, glasi: Ko dim, ko papirni zmajevi. Uverite se sami ako nam ne verujete na reč.

https://www.youtube.com/watch?v=O3Nz-bIV04g&hd=1

Nema sumnje da svi, takođe, znate Devojku sa čardaš nogama koju izvodi panonski mornar Đorđe Balašević, a možda se nalazite u velikoj grupi onih koji godinama pevaju Baš od takvih su je čuvale tetke sa lažnim tajnama. U pitanju su tzv. trajne, odnosno frizure koje su i danas popularne među našim bakama.

https://www.youtube.com/watch?v=G0fXiIhSfpE&hd=1

Zbog karakterističnog sarajevskog govora i ublažavanja određenih suglasnika Dino Merlin često napravi zabunu među svojim slušaocima. Tako mnogi refren pesme Nek padaju ćuskije pevaju: Nek padaju ćuskije. Neka me zemlja opije. Ipak, originalni tekst koji je Merlin napisao i otpevao glasi Neka me sevdah opije. 

https://www.youtube.com/watch?v=o0Az3D7ZwKQ&hd=1

Donosimo vam još jednu pesmu nezabilaznu na kompilacijama starog roka, a koju izvodi grupa Poslednja igra leptira. U pesmi Nataša mnogi često pobrkaju čašu soka sa flašom Štoka koja stoji u stihu Zaboravljen upaljač, od Štoka prazna flaša.

Ako nekim slučajem imate jako dobar sluh i tvrdite kako ste sve spomenute pesme pevali bez greške za kraj smo ostavili jednu u kojoj ste sigurno pogrešili. Dođavola sve, dođavola sa mnom… Odlazim, a volim te… Nema sumnje da znate i tu pesmu Olivera Mandića. Ipak, ono što verovatno ne znate je da Oliver, zapravo, izgovara Dođavola sve, dođavola sav bol. 

Budite iskreni, koliko ste pesama pevali ispravno? Da li postoji neka pesma u kojoj ste vi napravili lapsus, a da je mi nismo spomenuli?

Izvor: Blic Online

Povezane vesti

Back to Top