Trump pomilovao zatvorenicu sedam dana posle sastanka sa Kim Kardashian West

Sedam dana nakon što je sa Kim Kardashian West razgovarao o reformi zatvora, Donald Trump pomilovao je zatvorenicu Alice Marie Johnson, koja je u zatvoru provela više od 20 godina.

Ona je osuđena zbog učešća u distribuciji droge i osuđena je na doživotnu kaznu, bez mogućnosti žalbe, što je čudno u američkom zakonodavnom sistemu, s obzirom na to da se radi o prvom prekršaju ove žene.

Za Alice je lično lobirala Kim, koja je već godinu dana u aktivnoj kampanji za pomilovanje ove žene. Kardashianova je juče izrazila zadovoljstvo zbog brze reakcije predsednika.

“Zahvalna sam predsedniku Donaldu Trumpu, Jaredu Kushneru i svima koji su pokazali saosećanje i doprineli mukotrpnom radu koji je doveo do ovog važnog trenutka za gđu Alice Marie Johnson. Ovo je veoma inspirativno i daje nadu mnogim drugim ljudima koji zaslužuju drugu šansu,” napisala je ona na Twitteru, a potom dodala da se čula sa Alice.

“Zauvek ću pamtiti telefonski razgovor koji sam upravo imala sa Alice. Naš prvi razgovor i trenutak kad sam čula njen vrisak kroz plač jeste trenutak koji nikada neću zaboraviti.”

Povezane vesti