Uskoro “Weekend Media Festival” u Rovinju

Ukoliko vas zanimaju mediji i marketing pročitajte nešto više o interesantnom regionalnom festivalu posvećenom ovim oblastima…

Četvrti Weekend Media Festival ove godine se održava od 22. do 25. septembra, na već tradicionalnoj lokaciji stare fabrike duvana u Rovinju.

Ove godine možemo da očekujemo sledeće stručnjake sa područja komunikacijske industrije:

James Whatley, marketing direktor i bloger koji radi za 100heads – kompaniju iz Londona specijaliziranu za „word of mouth“ advertising i korištenje društvenih mreža. James će nam dati odgovor na pitanje koliko se daleko čuje dobar glas.

Jay McGill, viši potpredsednik pri Hearst Magazines International koji se poslednjih pet godina brine za izdavaštvo i digitalne operacije u Evropi, Bliskom istoku i Africi. Jay će pričati o fenomenima globalnih medijskih brendova poput You Tubea i Facebooka kao i kako se medijske kampanje prilagođavaju čestim i brzim promenama u svetu medija.

James Robinson, britanski novinar, medijski urednik u nedeljnom izdanju The Observer i medijski dopisnik u Guardianu. Objavio je seriju članaka o Wikileaksu, hakovanju telefona – skandaloznoj metodi kojom se služio britanski tabloid News of the World, problematici zaštite privatnosti kao i verovatno najuticajnijoj medijskoj osobi na svetu, Rupertu Murdochu. U Rovinju će se osvrnuti na uvek aktuelnu vezu između novina i političara.

Sasha Savić, američki Sarajlija sa bogatim iskustvom u oglašivačkoj industriji, glavni operativni direktor u Havas Media North America, na Weekendu će pričati o promenama u načinu na koji ljudi komuniciraju između sebe, načinu putem kojeg donose odluke vezane za kupovinu proizvoda, kao i čovekov odnos sa brendovima.

Osim navedenih, u Rovinj dolaze i Simon White, direktor u Grey London, Stefan Jenzowsky, potpredsjednik kompanije Siemens Communication, Media & Technology i Richard Jakab iz Red Bull Media House Gmbh, Austrija.

„Program osvežavamo i novim formatima koje uvodimo ove godine – Weekend Ultimate Fight daće deset minuta medijskim igračima da se prezentuju okupljenima. Hard Talk je forma intervjua jedan na jedan, bez cenzure i dlake na jeziku! A očekuje nas zaista intrigantan sagovornik. Osmislili smo i tzv. Case study na kojem će učesnici na stvarnim slučajevima saznati šta pali, a šta ne u svetu online-aadvertisinga“, najavljuje direktor programa festivala, Nikola Vrdoljak.

Program ovogodišnjeg Weekend Media Festivala možete pogledati ovde.

Do sada su Srbiju na WMF predstavljali Aleksandar Tijanić, direktor RTS1, Veran Matić, direktor B92, Bora Miljanović, direktor agencije McCann Erickson PR, a bilo je i dosta učesnika iz srpskih medija.

Povezane vesti

Back to Top