Search
Close this search box.

Vernici ponovo protestuju na Kipru zbog pesme za Evroviziju

Elena Tsagrinou from Cyprus performs at the first semi-final of the Eurovision Song Contest at Ahoy arena in Rotterdam, Netherlands, Tuesday, May 18, 2021. (AP Photo/Peter Dejong)

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Nekoliko desetina pravoslavnih vernika i sveštenika ponovo je danas protestovalo na Kipru zbog pesme koja će tu zemlju predstavljati na Evroviziji.
Demonstranti, koji su nosili raspeća, ikone i transparent sa natpisom „Kipar voli Hrista“, protestuju zbog pesme „El Diablo“ za koju tvrde da promoviše satanizam. Protest ispred zgrade kiparskog javnog servisa bio je drugi zbog te numere grčke pevačice Elene Cagrinu koja predstavlja Kipar na ovogodišnjoj Evroviziji. I javni servis i Cagrinu navode da su protivnici pesme pogrešno razumeli tekst pesme i da ona zapravo govori o lošem odnosu dvoje ljubavnika. Pesma je ušla u finale Evrovizije, koje će biti održano u subotu u Roterdamu. Jedan od sveštenika rekao je okupljenim demonstrantima da pesma ne predstavlja Kipar, već da skrnavi ugled te zemlje. „Ona je opasna za našu decu, za naše porodice. Nema šanse da djavo može da donese bilo šta dobro bilo kome“, kazao je. Vlada Kipra navodi da poštuje drugačije mišljenje, ali da sloboda izražavanja ne može da bude ukinuta. Uticajna Pravoslavna crkva Kipra tražila je povlačenje pesme u martu, navodeći da predstavlja ruganje moralnim temeljima Kipra „zagovaranjem predavanja djavolu i promovisanjem obožavanja njega“.

POSLEDNJE VESTI