in

“X factor” u Srbiji 2013. godine!

Kao što je Tračara ekskluzivno najavila pre nekoliko meseci, Srbija će svoju verziju X Factora dobiti 2013. godine!

Produkcijska kuća MBK je potvrdila za Blic da je licenca za ovaj format otkupljena i da će prva sezona sa emitovanjem krenuti 2013. godine. Iako se prvobitno pričalo da će se emitovati na RTS-u, iz ove produkcijske kuće to demantuju, rekavši da će se o tome pričati nakon završetka sledeće sezone emisije Ja imam talenat. “I naredne sezone radićemo Ja imam talenat. Ovaj projekat se pokazao kao izuzetan šou, tako da nema potrebe da ga prekidamo. Što se tiče Iks faktora, netačna je informacija da će se emitovati sledeće sezone na RTS, što ne znači da se neće naći na našoj televiziji u nekom narednom periodu.

Ovaj muzički šou se razlikuje od drugih zbog toga što su takmičari podeljeni u četiri grupe – muškarce, žene, starije od 25 i grupe, odnosno bendovi. Takmičenje je podeljeno u nekoliko segmenata: audicije, boot camp, kuća sudije a onda kreću emisije uživo, gde gledaoci odlučuju o finalistima. Pobednici dobijaju ugovor sa Sony Musicom i SyCo Entertainmentom, koji je u vlasništvu Simona Cowella.

Neki od učesnika X Factora, poznati u Srbiji su Leona Lewis, Cher Lloyd i Susan Boyle. Da li ćete gledati ovaj muzički šou?