in

Zašto Brad voli filmove sa manjim budžetom?


Plakat novog Bradovog 'malog' filma 'Killing Them Softly'

 

Brad Pitt jedna je od najvećih filmskih zvezda na svetu. Filmovi u kojima je glumio do sada su inkasirali neverovatnih 5,7 milijardi dolara, a on neretko za ulogu zna da uzme honorar od 20 miliona dolara.

Međutim, Brad ne uzima stalno desetine miliona dolara po ulozi. Kao i njegov prijatelj George Clooney i Pitt voli da zaigra u filmovima manjih produkcija. Prošle godine igrao je u filmovima Moneyball, koji je zaradio 110 miliona dolara i Tree of Life, koji je zaradio 54 miliona dolara.

„Život je interesantniji. Ja uživam u fantaziji, u tuđoj pobedi ali ne doprinosim toj ideji. Mislim da je to zbog mog subverzivnog hrišćanskog odrastanja na srednjem zapadu. Ta želja da vičete ili prdite tokom mise. Jednostavno ne mogu da se suzdržim“, kaže Brad o svom porivu da ne igra samo u glamuroznim filmovima holivudske A produkcije, već i u filmovima skromnijih budžeta i produkcije.

Prošlog vikenda u bioskope širom sveta stigao je još jedan od njegovih ‘manjih’ filmova Killing Them Softly, koji izlazi pod okriljem njegove produkcijske kuće Plan B. Film je koštao 20 miliona dolara, a na jednom od vodećih sajtova za filmske kritike Rotten Toatoes pokupio je odlične ocene i za sada ima ocenu 8,4 od 10.

Pitt, koji tumači lik plaćenog ubice, na filmu Killing Them Softly je po drugi put radio sa režiserom i scenaristom Andrew Dominikom. Njihov prvi zajednički film bio je The Assassination of Jesse James iz 2007. godine, koji se nije proslavio u bioskopima, zaradivši tek 15 miliona dolara.

Inače, suprug Angeline Jolie još uvek snima film World War Z, čiji je budžet 180 miliona dolara, a Pitt ima jednu od glavnih uloga.

„Slava me ne muči još od devedesetih. Želeo sam da igram običnije likove, smatrajući da je to moj način da doprinesem“, kaže Brad.

Redakcija Tracara.com
Foto: Pastemagazine.com