Zašto je Miley objavila broj američkog senatora?

Borac za prava! (foto: WENN)
Borac za prava! (foto: WENN)

Kontroverzna pevačica Miley Cyrus je u nedavnom tvitu podelila sa svojim pratiocima broj telefona američkog senatora Toma Curryja, kao odgovor na njegove komentare o kontroverznom zakonu države Indijane o obnavljanju verskih sloboda. 

Nakon prozivki koje je uputila guverneru države Indijane na Instagramu, nazivajući ga pogrdnim imenima, pevačica se usmerila na republikanca Curryja, koji je branio pomenuti zakon, za koji mnogi misle da umanjuje prava LGBT osoba.

“Mislim da je bitno da imamo osećaj za prioritete. U Iranu, mogu da vas obese jer je krivično delo biti gej. Oni su zatvorili američkog sveštenika koji je širio Jevanđelje Isusa u Iranu. Mi treba definitivno da se fokusiramo na najvažnije prioritete sa kojima se naša zeimlja suočava sada”, izjavio je senator u intervjuu za CNN, zbog čega se opet oglasila pevačica.

Zakon o verskim slobodama je donesen u Indijani pre samo nedelju dana, a nezadovoljstvo među građanima je izazvalo to što će biti legalno da poslodavci koriste veru kao sredstvo opravdanja kako bi diskriminisali manjine, naročito LGBT populaciju.

“Posvetila sam svoj život da bih bila ono što jesam. Ako odaberete da živite na ovaj način, nećete preživeti generaciju koja će vas progutati. To su dinosaurusi. Oni izumiru. Mi smo nova generacija i mi smo ti koji donose naše promene”, oglasila se Miley.

Povezane vesti