Prati nas

Amy Winehouse dobila spomenik u Londonu!

Extra

Amy Winehouse dobila spomenik u Londonu!

Amy dobila spomenik u Londonu! (foto: MTV)

Amy dobila spomenik u Londonu! (foto: MTV)

Juče, na dan kada bi Amy Winehouse proslavila 31. rođendan, u londonskom Kemdenu otkriven je spomenik legendarnoj pevačici.

Na jučerašnji dan rođena je Amy Winehouse, poznata britanska pevačica i muzičarka, koja je u nepunih 28 godina svog burnog života ostavila brojne izuzetne pesme i obeležila muzičku scenu, koju je naglo napustila 23. jula 2011.

Sada, tri godine posle njene smrti, u londonskom kvartu Kemdenu otkriven je bronzani spomenik pevačice. Događaju su prisustvovali njeni roditelji, Mitch i Janis Winehouse, ostali članovi porpdice, i naravno brojni prijatelji i obožavatelji. Poznato je da je Amy bila vezana za kvart Camden Town, u koji se doselila kada je imala svega 16 godina.

O lokaciji spomenika bilo je dosta diskusije, ali je na kraju Mitch Winehouse izjavio da je zadovoljan što je skulptura postavljena na pijaci, gde će biti pristupačnija, a istovremeno i moći da još više doprinese pozitivnim uspomenama na njegovu ćerku, a možda će obaviti još jedan zadatak: da usmeri fanove da se ne okupljaju oko njenog nekadašnjeg doma, koji “budi loša sećanja”.

Autor bronzane statue visoke 175 centimetara, koja prikazuje Amy u njenoj karakterističnoj pozi i sa popularnom frizurom, je vajar Scott Eaton, koji je rekao: “Ova poza je trebalo da prikaže Amyn stav i snagu, ali i da dozvoli da se nasluti njena nesigurnost. Ruka na kuku, položaj glave, dodirivanje suknje, položaj nogu – sve to su mali elementi koji predstavljaju ličnost. Dizajn se ne bazira na nekoj konkretnoj fotografiji ili trenutku, već je kombinacija više uticaja. Nadam se da sam kroz različite važne trenutke u njenom životu uspeo da stvorim celinu onoga što je bila suština Amy… Bio sam njen veliki obožavatelj i imam najdublje poštovanje prema njoj kao umetnici. Iz moje perspektive kao vajara, imala je neverovatan stil i energiju.”

Redakcija Tracara.com/MTV


Loading...
5 komentara

5 Comments

 1. neka...

  15. 09. 2014. at 13:13

  legenda … steta je sto na kraju uvek zavisnost pobedi :/

 2. Alexandar

  15. 09. 2014. at 14:27

  obozavam je,ali iskreno meni je spomenik odvratan :/
  nek se slobodno pojavljuju oni koji ce da je pljuju,mogu da joj pljunu samo pod prozor,jedna jedina je bila i ostala <3 :D

 3. Pitalica

  15. 09. 2014. at 14:52

  Jedan od najboljih britanskih vokala svih vremena! Toliko toga je još mogla da ostvari i obogati svijet kvalitetne muzike, ali poroci joj život oduzeše, a oni su velika opasnost u svijetu slavnih i bogatih. RIP Amy! Ušla si u istoriju!

 4. aaa

  15. 09. 2014. at 17:18

  S jedne strane sam se grozio na njen privatni život, a s druge strane tri puta više uživam i cijenim njenu muziku… U moru jednoličnosti koja vlada scenom uspjela je ostaviti tako snažan trag i otisak…

 5. Girl who lives for music and love

  15. 09. 2014. at 19:35

  Tako mlada, a tako talentovana…. Steta sto je sama sebe dovela do groba.. Pocivaj u miru, nikad neces biti zaboravljena. Pamticemo te po dobrom i po tvom nevjerovatnom talentu ;`(

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top