Preminuo glumac Marko Živić

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Filmski, televizijski i pozorišni glumac Marko Živić preminuo je danas u Beogradu u 49 godini, potvrđeno je Tanjugu u Beogradskom dramskom pozorištu.

Živić je rođen 4. aprila 1972. godine u Kruševcu, a studije glume je završio 1995. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Radio je u pozorištu i na filmu – bio je u stalnoj glumačkoj postavi Pozorišta na Terazijama i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta gde je igrao u predstavama „Kad su cvetale tikve“, „Ne igraj na Engleze“, „Sviraj to ponovo“, „Sem“, „Let iznad kukavičjeg gnezda“ i „Delirijum tremens“.

Među njegovim najznačajnijim ulogama na ekranu bile su role u filmu i seriji „Montevideo, Bog te video!“, „Na putu za Montevideo“, “Senke nad Balkanom“, „Beogradskom fantomu“, „Folk“ i drugim.

Pored toga, davao je glas tajnom agentu Iziju, medvedu Baluu u srpskoj verziji „Knjige o džungli 2“, Nim Galuu u sinhroniziranom filmu „Epik“, Rafaelu u filmovima „Rio“ i „Rio 2“, Miru u filmu „Artur i Minimoji“ i mišu Mortonu u sinhronizovanoj verziji „Hortona“.

Vodio je emisiju „Marko Živić šou“ na Foks TV i kviz od pet ciklusa „Zdravo Evropo“, a od 2015. godine je učestvovao i u talent-šou programu „Audicija“ kao jedan od članova žirija.

Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja.

POSLEDNJE VESTI