Prati nas

Biković u Beogradu gradi studio po svetskim standardima kinematografije

Vesti

Biković u Beogradu gradi studio po svetskim standardima kinematografije

U Srbiji će se praviti filmovi namenjen i za Američko tržište

 

Izgradnja studija počinje sledeće godine Instagram

Naš uspešan glumac Miloš Biković u srpskoj prestojnici namerava da sagradi studio koji će podići proizvodnju domaćih filmova na najviši nivo, jer će biti sagrađan po svetskim standardima kineamtografije.

“Ovo je veoma značajno za našu kulturu zato što će se nivo proizvodnje filmova podići po svetskim aršinima na konkurentni nivo. Podići će nivo naše kinematografije i mi možemo da dostignemo takav nivo da postanemo konkurentni na svetskom tržištu i da izvozimo filmove, a ne samo da ih pravimo za naše tržište. To je nešto novo, da u Srbiji proizvodimo filmove koji će biti namenjeni tržištu od Kine do Amerike. Takođe, bitno je jer će to Srbiju ucrtati na mapu proizvodnje svetske kinematografije”, izjavio je glumac za Blic.

Sporazum o razumevanju i saradnji koji predviđa mogućnost otvaranja filmskog studija u Beogradu potpisao je u Sankt Peterburgu, u ime Vlade Republike Srbije, Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, u prisustvu inicijatora ovog sporazuma, Dragomira Petronijevića koji je Član gradskog veća i savetnik za zapošljavanje grada Beograda. Ispred Ruskog izvoznog centra, Sporazum je potpisao Andrej Slepnjov, u ime ruske producentske kuće Kinodanc – Viktor Demisjuk, dok je u ime producentske kuće Arhangel, potpisnik srpski glumac Miloš Biković.

View this post on Instagram

Na međunarodnom ekonomskom forumu u Petrogradu upravo je potpisan sporazum između vlade Republike Srbije i Ruskog Izvoznog Centra, kompanije @kinodanz i @archangel_studios koji predviđa izgradnju studija za obradu grafike. Ovo je prvi korak u ostvarivanju projekta koji može doneti inovaciju u srpsku kinematografiju i istu podići na viši nivo. Hvala vladi republike Srbije na podršci i ministru Aleksandru Antiću kao i gradu Beogradu tj. @petronijevic_d na agilnosti i brzini. #film #archangelstudios #kinodanz На #пмэф @kinodanz @archangel_studios и @russian_export_center вместе с правительством республики Сербии подписали меморандум о проекте совместного строительства студии для графической обработки фотографии в Белграде. Инновационные технологии в кинопроизводстве помогут нам выйти объединёнными силами на мировой рынок. #vfx #film #kino #кино

A post shared by Milosh Bikovich/Милош Бикович (@bikovic) on

“Trenutno razrađujemo biznis plan. Očekujemo izgradnju u 2019. godini. Specijalne efekte koje možete videti u filmu Izvan granica realnosti, sa Atoniom Banderasom su urađeni u takvom studiju koji se nalazi u Moskvi. Takav isti, tj veći, gradimo sada u Beogradu. I to će sve zajedno biti klaster projekat”, rekao je Biković za kraj.


1 komentar

1 komentar

  1. Una

    28. 05. 2018. at 20:44

    U uvodu teksta rec ‘americko’ se pise malim slovom.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Vesti

Poslednje vesti

Advertisement

Popularno

Advertisement
To Top