Prati nas

Biković u Beogradu gradi studio po svetskim standardima kinematografije

Vesti

Biković u Beogradu gradi studio po svetskim standardima kinematografije

U Srbiji će se praviti filmovi namenjen i za Američko tržište

 

Izgradnja studija počinje sledeće godine Instagram

Naš uspešan glumac Miloš Biković u srpskoj prestojnici namerava da sagradi studio koji će podići proizvodnju domaćih filmova na najviši nivo, jer će biti sagrađan po svetskim standardima kineamtografije.

“Ovo je veoma značajno za našu kulturu zato što će se nivo proizvodnje filmova podići po svetskim aršinima na konkurentni nivo. Podići će nivo naše kinematografije i mi možemo da dostignemo takav nivo da postanemo konkurentni na svetskom tržištu i da izvozimo filmove, a ne samo da ih pravimo za naše tržište. To je nešto novo, da u Srbiji proizvodimo filmove koji će biti namenjeni tržištu od Kine do Amerike. Takođe, bitno je jer će to Srbiju ucrtati na mapu proizvodnje svetske kinematografije”, izjavio je glumac za Blic.

Sporazum o razumevanju i saradnji koji predviđa mogućnost otvaranja filmskog studija u Beogradu potpisao je u Sankt Peterburgu, u ime Vlade Republike Srbije, Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, u prisustvu inicijatora ovog sporazuma, Dragomira Petronijevića koji je Član gradskog veća i savetnik za zapošljavanje grada Beograda. Ispred Ruskog izvoznog centra, Sporazum je potpisao Andrej Slepnjov, u ime ruske producentske kuće Kinodanc – Viktor Demisjuk, dok je u ime producentske kuće Arhangel, potpisnik srpski glumac Miloš Biković.

“Trenutno razrađujemo biznis plan. Očekujemo izgradnju u 2019. godini. Specijalne efekte koje možete videti u filmu Izvan granica realnosti, sa Atoniom Banderasom su urađeni u takvom studiju koji se nalazi u Moskvi. Takav isti, tj veći, gradimo sada u Beogradu. I to će sve zajedno biti klaster projekat”, rekao je Biković za kraj.
1 komentar

1 komentar

  1. Una

    28. 05. 2018. at 20:44

    U uvodu teksta rec ‘americko’ se pise malim slovom.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Vesti

To Top