Connect with us

Domaće zvezde u svetu: Karleuša najpopularnija u Americi, Severina dominira u Rusiji

Extra

Domaće zvezde u svetu: Karleuša najpopularnija u Americi, Severina dominira u Rusiji

Svetlana Ceca Ražnatović, Jelena Karleuša, Severina i Seka Aleksić su samo neke od pevačica koje već godinama uspešno zabavljaju domaću publiku. A uz pomoć zanimljive Googlove aplikacije saznali smo i gde se još u svetu slušaju njihovi hitovi.

Naime, Google ima opciju da prikaže koji termini se najviše pretražuju u određenim delovima sveta, ali i da rangira najpopularnije. Po njihovoj statistici, imena Svetlance Cece Ražnatović, Severine, Seke Aleksić i Jelene Karleuše nisu poznata samo u našim krajevima, već se pretražuju širom sveta. Da budemo tačniji, Sekino ime se u poslednjih godinu dana pretraživalo u čak 26 različitih regija (država), Cecino u  33, Severinino u 34, a Jelenino u 35.

A upoređivanjem ove četiri pevačice, Google je došao do zaključka da su Severina i Jelena naše najpopularnije pevačice, što se da videti i na karti dole. Prema njihovim podacima, ime Jelene Karleuše se najviše guglalo u Severnoj Americi, Indoneziji, državama Evrope kao što su Španija, Engleska, Nemačka, Švedska, Norveška i naravno Turska. Njeno ime se takođe najviše pretraživalo i u Srbiji i Bosni i Hercegovini, dok je Severina bila popularnija u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Za Severinu se takođe čulo i u Rusiji, Francuskoj, Italiji, Poljskoj, Mađarskoj, Austriji, Rumuniji i Bugarskoj, ali i Australiji, Brazilu i Indiji. U odnosu na mlađe koleginice, Ceca je bila natraženija u Albaniji. A Seka je posebno zanimljiva u Finskoj.

Ipak kada je muzika u pitanju, tj. pretraživanja na YouTubu, ova karta izgleda potpuno drugačije, jer na njoj dominira plava boja. Ceca je definitivno naša najslušanija pevačica, a njeni hitovi se slušaju širom Evrope, Rusije, Australije i Amerike. Severina ostaje najpopularnija u Hrvatskoj, Mađarskoj i Poljskoj, dok Jelena nastavlja da dominira Turskom.

Zanimljiva je i karta koja prikazuje statistiku pretraživanja fotografija na Googlu, jer se tu pojavljuju i druge države sveta. Prema ovim podacima, Cecine slike se najviše traže u Kanadi, Indiji, Australiji, Bugarskoj, Rumuniji i naravno Srbiji. Severinine u Hrvatskoj i Mađarskoj, u državama Južne Amerike kao što su Brazil, Argentina, Bolivija i Kolumbija, ali i na Tajlandu, Japanu i Novom Zelandu. Karleušine slike se traže u ostalim krajevima Evrope, uključujući i Rusiju, Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku, Peruu, Saudijskoj Arabiji, Iraku, Iranu, Egiptu, Senegalu, Južnoj Africi, Indoneziji i Maleziji, a Sekine slike traže i u Uzbekistanu.

Pročitajte još i:  Seka Aleksić otkrila naziv albuma, prvog singla i datum izdavanja!

***Napomena: Pošto su u pitanju nijanse, ovi podaci nisu 100% tačni. Prilikom prvog pretraživanja bilo je naznačeno da se ime Seke Aleksić najviše pretraživalo u Finskoj, a već sledeći put ta regija je ostala prazna, a Japan je bio obojen crvenom bojom.
Loading...

9 Comments

9 komentara

 1. KRSTINJA

  12/01/2018 at 9:14 am

  U AMERICI SE UVODI SRPSKI JEZIK U OSNOVNE ŠKOLE ZBOG KARLEUŠE 😂😂😂😂😂 SVAKA ČAST REVOLUCIJA JE POČELA

 2. ooops

  12/01/2018 at 4:35 pm

  I Ceca i Severina su veće zvezde od Karleuše.Severina je nastupala u arenama u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu. Ceca je čak imala 2 velika koncerta u Bugarskoj. Karleuša i Seka su više klubske pevaljke. E sad gde su poznate van Balkana nigde nijedna

 3. ema

  12/01/2018 at 8:13 pm

  Zaboraviste napisati da je u pitanju dijaspora a ne njihov sou biz.

 4. niko

  12/01/2018 at 8:49 pm

  Otkad je Severina naša pevačica?

 5. Tea

  12/01/2018 at 10:13 pm

  Nasi ljudi zive i u Africi a kamoli Amerika Svedska itd..

 6. mas

  13/01/2018 at 8:32 am

  Ma da. Svetski kreatori ih zatrpavaju besplatnom odećom, u prvim su redovim na Fashion Week-u u NY i Parizu, Vogue ih proglašava ikonama stila, pozvane su na sve svetske važne “evente”, JK ugovorila nastupe u Las Vegasu..sve moj do moga.

 7. Roxy🤠

  13/01/2018 at 2:05 pm

  Konstantno se pravi paralela izmedju neke strane drzave i dijaspore prisutne u njoj, i iz toga se izvlaci false statistika, koja se interpretira kako piscu odgovara. Nije prvi put, ali sada stvarno vredja intelegenciju. Portali zapitajte se dali mozete da zivite bez citalaca.

 8. sena

  13/01/2018 at 10:43 pm

  Dizajneri verovatno nude svoje proizvode slavnim ljudima. Naravno da im je u interesu da prosire trziste i na istocnu Evropu (jer mi za zapad jesmo istocna evropa)

 9. sena

  13/01/2018 at 10:45 pm

  Dizajneri verovatno nude svoje proizvode slavnim ljudima. Naravno da im je u interesu da prosire trziste i na istocnu Evropu (jer mi za zapad jesmo istocna evropa)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne propustite

To Top