Prati nas

Katarina Rebrača osuđena na dve godine i deset meseci zatvora

Vesti

Katarina Rebrača osuđena na dve godine i deset meseci zatvora

Ide iza rešetaka Novosti

Viši sud u Beograd doneo je presudu kojom je nekadašnja manekenka Katarina Rebrača osuđena na dve godine i deset meseci zatvora zbog pronevere novca iz dobrotvornog fonda koji je osnovala.

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda, u kaznu joj je uračunato vreme provedeno u pritvoru od 7. aprila do 15. novembra 2010. godine.

Osuđene su i njene saradnice Mirjana Hristić i Slađana Mironija na po godinu dana zatvora. Njima je u kaznu takođe uračunato vreme provedeno u pritvoru.

“Katarini Rebrači ukinuta je mera zabrana napuštanja boravišta teritorije Srbije i naređeno je vraćanje putnih isprava”, piše u saopštenju Višeg suda.

Protiv navedene presude optužene i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana od dana prijema pismenog otpravka presude.

Rebrača i njene saradnice su optužene da su, od marta 2006. do aprila 2010, protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, koje su na račune Dobrotvornog fonda Katarina Rebrača uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica Infostana.loading...
1 komentar

1 komentar

  1. lulu

    09. 05. 2018. at 10:41

    E moja Katarina. Uvek si bila pohlepna za pare, ali da otimaš od bolesnih to ti nije trebalo. Valjda ćeš posle svega biti bolji čovek.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Vesti

Poslednje vesti

Reklama

Teenstar.rs

Popularno

To Top