Prati nas

Foto

Manekenku napali zbog dojenja u javnosti, ona dala sjajan odgovor

Manekenka je naišla na kritike zbog fotografije na kojoj doji sina (foto: Instagram.com/angelcandices)

Manekenka je naišla na kritike zbog fotografije na kojoj doji sina (foto: Instagram.com/angelcandices)

Viktorijin Anđeo, Candice Swanepoel, uživa u čarima majčinstva i ne propušta priliku da podeli svaki od ovih dragocenih trenutaka na svom Instagram profilu.

Manekenka je juče postavila fotografiju na kojoj doji malenog Anacu, ali se to izgleda nije dopalo pojedinim majkama koje smatraju da je dojenje intimna aktivnost koju treba zadržati u privatnosti. Atraktivna plavuša nije ostala dužna, rekavši da oni nemaju problem sa njenim toples snimcima, dok im smeta pokazivanje jedne sasvim prirodne i divne majčinske obaveze.

Many women today are shamed for breastfeeding in public, or even kicked out of public places for feeding their children. I have been made to feel the need to cover up and somewhat shy to feed my baby in public places but strangely feel nothing for the topless editorials I’ve done in the name of art..? The world has been desensitized to the sexualization of the breast and to violence on tv…why should it be different when it comes to breastfeeding? -Breastfeeding is not sexual it’s natural- Those who feel it is wrong to feed your child in public need to get educated on the benefits breastfeeding has on mother and child and intern on society as a whole. ??? ?? #mothernature

A photo posted by Candice Swanepoel (@angelcandices) on

Pored fotografije, dodala je opis: “Mnoge žene su danas posramljene zbog dojenja u javnosti, pa čak i proterane sa pojedinih mesta zbog hranjenja svoje dece. Naterali su me da osećam potrebu da se pokrijem i postidim kada treba da nahranim svoju bebu na javnom mestu, ali izgleda da nikome nisu smetali toples editorijali koje sam radila u ime umetnosti…?”

Candice se nije zaustavila na ovome, već je zašla dublje u ovaj problem: “Svet je oguglao na seksualizaciju grudi i nasilje kojim nas svakodnevno obasipaju sa malih ekrana…Zašto bi sa dojenjem bilo drugačije? Dojenje nije seksualno, već prirodno. Oni koji misle da je hranjenje dece u javnosti pogrešno treba da se edukuju o koristi koju od njega imaju majka, dete i društvo u celosti”, zaključila je manekenka.

Fanovi su se solidarisali sa ovom njenom izjavom komentarima poput “Divna mama, divna beba” i “Hvala ti što si progovorila o ovom probelmu!”.

loading...
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iz kategorije Foto

To Top