Prati nas

Vesti

Morikone: pravi provod za Dan zaljubljenih!!!

Umalo da zaboravim da vam kažem da sam sinoć (ustvari sad već preksinoć) bila na koncertu vrhunskog kompozitora, a i dirigenta današnjih vremena. A to je niko drugi do Enio Morikone.

Ove godine sam Dan zaljubljenih provela uz predivnu muziku italijanskog kompozitora, i u punoj Beogradskoj Areni sam uživala u svakom trenutku koncerta. Možete da zamislite kako zvuči sjajno ogroman simfonijski orkestar pod imenom Roma Sinfonieta uz pratnju 120 pevača velikog akademskog hora Obilić, AKUD Univerziteta u Beogradu Branko Krsmanović.

Kao što vidite na slici, hor je bio podeljen u tri grupe, devojke u belim haljinama, devojke u crnoj odeći i muškarci u crnim odelima. Na sceni je preovladavala crvena boja partitura.

Koncert je počeo u pola devet, sa zakašnjenjem od pola sata (nervira me što su ljudi kod nas navikli da dolaše u “5 minuta do 12”), i trajao je do pola dvanaest. Publika, uključujući i mene, je toliko aplaudirala nakon završetka koncerta da se Morikone vraćao na bis tri puta. Bilo je predivno!

Morikone je, kako je i najavio, predstavio neke od najpoznatijih muzičkih tema koje je on komponovao za  filmove „Malena”, „Misija”, „Dobar, loš, zao”, „Nesalomivi”, „Bilo jednom u Americi”, „Cinema Paradiso” i mnoge druge.

Ženski vokal koji je pratio muziku iz filma “Dobar, loš, zao” je toliko jak i sjajan… da sam zažalila što i ja nisam operska pevačica. Hehehehe

Sve u svemu, divna muzika uz dragu osobu može da bude najbolji način za provođenje vremena. Ne mora za to uvek da bude povod neki praznik… uhvatite se za ruke i uživajte negde… kad god možete.

Gde ste vi bili za Dan zaljubljenih?

Izvor slike: Press (nažalost nisam ponela fotoaparat)

PS 90% sam sigurna da sam videla našeg glumca Andriju Miloševića sa nekom novom, i meni nepoznatom, devojkom. Ja se ustvari nadam da mu to nije devojka jer je ova ličila na Barbiku… u pokušaju. Mislim, ok, njegov izbor.. ali nekako bih se pomalo razočarala u njegov izbor.

2 komentara

2 Comments

 1. maja

  16. 02. 2009. at 14:04

  ovaj andrija nema mira
  uzima,pa i ne bira,
  pceo je sve sa reda,
  a nece ni da pogleda!!!!!:-)

 2. Pingback: Nemanja Pavlov pobednik Survivora, ali to smo svi znali... Rale napravio lom!

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top