Prati nas

Musicology Festival: Mario Biondi, Keziah Jones, Dirty Loops…

Događaj

Musicology Festival: Mario Biondi, Keziah Jones, Dirty Loops…

"Musicology festival" bilbord i Tracara.com kao medijski sponzor

“Musicology festival” bilbord i Tracara.com kao medijski sponzor

Novi letnji muzički festival, u organizaciji BitefArtCafe kluba, održaće se od 24-27. jula u Beogradu, na teniskim terenima Kalemegdana.

Ove godine, Musicology će trajati četiri dana, a očekuje se da dnevno kroz festival prođe 1500 ljudi. Hedlajneri Musicology festivala 2014. su Mario Biondi, Keziah Jones i Dirty Loops, a uskoro će biti poznat i četvrti hedlajner koji će i otvoriti festival.

Mario Biondi

Mario Biondi

Italijanski džentlmen, pevačka pop/ soul/ džez zvezda, mnogima poznat kao beli Beri Vajt, nastupiće drugog dana festivala, u petak 25.7. sa svojim bendom na Musicology festivalu. Poslednji pevačev album Sun izašao je 2013, a kao producent albuma potpisuje se sam Mario Biondi i frontmen benda Incognito, Jean Paul Maunick, iliti Bluey. Na albumu se nalazi i duet sa muzičkom legendom, Chaka Khan.

Keziah Jones

Keziah Jones

Ovaj muzički revolucionar, poreklom iz Nigerije,  je svojom neobičnom tehnikom sviranja i mešanjem sirovog bluza i oštrog fanka, stvorio žanr koji sam naziva blufunk.

“Gitaru sviram kao udaraljke. To je bluz. To je fank. Ritmično. Afro.“, kaže Kezaja.

Keziah Jones će drugu godinu za redom nastupiti u Beogradu, nakon što je prošle godine rasprodao koncert za nekoliko dana i oduševio publiku u klubu Summer Stage BitefArtCafe. Kako mnogo Kezajinih fanova nije uspelo da dođe do svoje karte, ovog leta Musicology festival pruža šansu da čujete Kezajine stare hitove, ali i pesme sa novog albuma Captain Rugged.

Dirty Loops

Dirty Loops

S vremena na vrema pojavi se bend koji prkosi definiciji, bend tako jedinstven u svom pristupu muzici da okreće žanr naglavačke i ostavlja vas sa pitanjem “ Šta je to bilo?”  Upravo to je uradila švedska najbolje čuvana tajna, Dirty Loops.

Ovaj švedski trio izvrće pop pesme na način na koji to nikada nije rađeno. Dirty Loops je ove godine izdao i svoj prvi autorski album pod nazivom Loopified i dokazao da njihova originalnost doseže mnogo dalje od inovativnog obrađivanja tuđih pesama, te da je njihov autorski materijal još spektakularniji od već popularnih kavera. Dokaz tome je da je prvi singl sa albuma Hit me ušao u Top 10 u Japanu.

Domaće snage festivala su Vasil Hadžimanov bend i MaraQYa.

Domaće snage festivala

Domaće snage festivala

Karte se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima po ceni od 1200 dinara i 1700 za VIP za prvi kontigent karata i za komplet karata za četiri daba, cena je 3999 dinara i 5699 za VIP .

Pogledajte Fbevent ovde.

www.musicology.rs
Phone: 063/377483
Info: info@musicology.rs
Facebook: fb.com/musicologybelgrade
Twitter: twitter.com/musicologyfest
Instagram: instagram.com/musicologyfestival
Tumblr: musicologyfestival.tumblr.com/
Pinterest: pinterest.com/musicologyfKlikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top