Prati nas

Poznati udarili na Dolce&Gabanna dvojac zbog izjave o gej roditeljima

LGBT

Poznati udarili na Dolce&Gabanna dvojac zbog izjave o gej roditeljima

#BoycottDolceGabanna (foto: Panorama)

#BoycottDolceGabanna (foto: Panorama)

Nakon izjave da su zagovornici tradicionalne porodice, a ne sintetičke dece, modni duo Dolce and Gabbana se našao na stravičnom udaru javnosti.

Prvi se oglasio pevač Elton John lično pogođen ovom izjavom jer je i sam postao otac na način protiv kog su se oglasili italijanski dizajneri.

“Kako se usuđujete da nazovete moje predivno dete sintetičkim? Treba da vas bude sramota što upirete prstom u vantelesnu oplodnju; u to čudo koje je obezbedilo mnoštvu parova (bilo da su oni gej ili strejt) da ispune svoj san i dobiju decu. Vaš arhaični način mišljenja je zastareo za ovo doba, kao i odeća koju kreirate, uostalom. Nikada više neću obući bilo šta što ste vi kreirali!”, a potom i pozvao na bojkot ovog modnog brenda.

Ovom bojkotu su se pridružile mnoge slavne ličnosti, bilo da su lično pogođene (poput pevača Ricky Martina) ili se jednostavno to kosi sa njihovim uverenjima, iako oni sami imaju tradicionalnu porodicu, koju jedino D&G dvojac vrednuje.

“Vaš glas je veoma moćan i ne biste trebali da ga koristite u svrhe propagiranja mržnje. Probudite se, 2015. je godina”, poručio je pevač koji, iako ima dva sina, želi da ima još dece, a u jednom intervjuu je rekao da ne želi da ima jednu ćerku, nego čak 4 kako bi svojom ljubavlju usrećio što je više dece moguće.

I Victoria Beckham je podržala Eltona, dok su u svojoj kritici bili oštriji Ryan Murphy rekavši da tako užasni stavovi nikad neće biti u modi, kao i da im je odeća užasna kao i mržnja koju šire, dok je Courtney Love bila još radikalnija poručivši da će spaliti svaki D&G komad odeće koji poseduje.

https://twitter.com/MrRPMurphy/status/577151073414209536

Bivša supruga legendarnog pevača Kurta Cobaina, preminulog frontmena benda Nirvana, podsetila je dizajnere na naslovnicu Vanity Faira na kojoj su 2005. godine pozirali sa gomilom dece, dok su u intervjuu otkrili da žele da postanu roditelji.

I poznati bloger Perez Hilton, koji je, poput Eltona i Rickyja, postao otac putem surogat majke, imao je samo reči prekora.

“Bojkotujem D&G jer želim da investiram svoj novac u pametnije stvari, a ne u podržavanje dva homoseksualca koja mrze sami sebe, a mog sina nazivaju sintetičkim.”

Međutim, ako ste pomislili da su se poznati dizajneri pokajali nakon što su im mnoge uticajne ličnosti ukazale na neispravnost njihovog stava, pogrešili ste.

Osim što je Eltona nazvao fašistom, Stefano Gabbana je pozvao na bojkot slavnog pevača, ali je potom spustio loptu i dao nešto pomirljiviju izjavu.

“Verujemo u demokratiju i osnovna ljudska prava. Naša namera nije bila da osuđujemo tuđe izbore, samo smo izneli naš stav i način na koji vidimo stvarnost. A mi se zalažemo za slobodu i ljubav.

Potpuno sam svestan da postoji više vrsta porodica i da su sve one podjednako legitimne kao i ona u kojoj sam ja odrastao. Ali, po mom ličnom mišljenju, porodica treba da bude organizovana na drugačiji način. To je mesto u kom sam naučio sve vrednosti ljubavi i porodice. 

Ja sam tako odgajan, ali to ne znači da ne razumem druge.”

Ipak, nije ostao dužan Eltonu kome je posvetio završne reči: “Nisam očekivao nešto takvo od osobe koju sam smatrao inteligentnom. Pa, ti, Eltone, propagiraš razumevanje i toleranciju, a onda napadaš druge samo zato što se ne slažu sa tobom. Zar je to demokratski i prosvetljujući način mišljenja? Ne, to je neznanje i neukost jer nisi u stanju da prihvatiš da neko razmišlja drugačije od tebe i da ceniš to.”

Koji je vaš stav o svemu ovome?

Loading...


7 komentara

7 Comments

 1. **STARSHIP

  17/03/2015 at 2:45 pm

  PRAVDA ZA
  D&G
  ZIVJELA TRADICIONALNA PORODICA!!!!

 2. Trish

  17/03/2015 at 4:58 pm

  Što im je to trebalo?

 3. NemamIme

  17/03/2015 at 5:50 pm

  Da mi je samo znati ko je ovaj **starship imbecil sto komentarise svaki post sa nekim glupostima da ga nadjem i lupim samarcinu da se onesvesti

 4. vedran

  17/03/2015 at 7:36 pm

  Oni boluju od autohomofobije.

 5. Vera

  17/03/2015 at 9:15 pm

  Dali su u javnost ZDRAVU izjavu! Svaka im čast! Svaka reč je suvišna…. Sve pohvale!

 6. bonny

  17/03/2015 at 9:36 pm

  Uopste mi nije jasno sto ih toliko napadaju i sad kao ni njihova odeca ne valja. Valjda svako ima pravo na svoje misljenje i stavove pa ako se neko ne slaze sa njima to nije razlog za poziv na linc.

 7. ivan

  18/03/2015 at 11:33 am

  mozda ce sad da pojeftini D&G pa cemo i mi obicni smrtnici moci da se okoristimo u celoj ovoj ujdurmi :D

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top