Search
Close this search box.

Poznati pozvali na bojkot hotela zbog kamenovanja LGBT osoba u Bruneju

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Elton John podržao je apel holivudske zvezde Georga Clooneya na bojkot lanaca hotela širom Evrope i SAD povezanih sa sultanom Bruneja, koji je najvio stupanje na snagu skandaloznog zakona o kamenovanju do smrti LGBTQ+ osoba u ovoj zemlji od aprila meseca.

John, koji je u homoseksualnom braku od 2014. godine, podržao je apel popularnog glumca i izrazio svoju zahvalnost zbog zauzimanja stava protiv najstrašnijeg kršenja ljudskih prava u ovoj azijskoj zemlji.

Želim da izrazim svoju zahvalnost svom kolegi Clooneyu koji je zauzeo stav protiv najstrašnijeg kršenja ljudskih prava u Bruneju, zemlji u kojoj su homoseksualci izloženi brutalnom nasilju“ , napisao je pevač.

Moramo poslati poruku, kakvu god, da je takav vid ponašanja i tretiranja ljudi apsolutno nedopustiv! Moj suprug i ja smo davno doneli odluku da ne želimo da budemo gosti njegovih hotela i nadamo se da ćete nas podržati u toj nameri“ , dodao je John.

Clooney je pozvao na bojkot hotela The Dorhester i Coworth u Velikoj Britaniji, Beverly Hills i Bel Air u Los Anđelesu, kao i na dva hotela u Parizu i po jedan u Rimu i Milanu.

Novi zakon protiv homoseksualaca stupa na snagu 3. aprila.

POSLEDNJE VESTI