Clooneyev supruga Amal radila u Hagu na slučaju Slobodana Miloševića

Amal Clooney, uspešna advokatica za ljudska prava, svojevremeno je stažirala u Hagu, radeći na slučaju Slobodana Miloševića, navode američki mediji.

Amal Clooney je advokatica specijalizovana za ljudska prava, radila je na najvećim svetskim slučajevima, sarađivala je s Kofijem Ananom na mirovnom rešenju za Siriju i izabrana je za izaslanika u Ujedinjenim nacijama.

Pre upoznavanja sa Georgom Clooneyjem, američki mediji navode da je Amal bila karijerista i zbog toga je trpeo njen privatni život.

Prema njihovim navodima, ona je stažirala u Međunarodnom sudu u Hagu radeći na slučaju Slobodana Miloševića, te je i branila ukrajinsku premijerku Juliju Timošenko.

“Kada bih iz kancelarije izašla pre 22 časa, to bi bio ogroman uspeh i značilo je da imam vremena da odem i na večeru s prijateljicama”, rekla je ona svojevremeno.

Nudila pomoć uzbunjivaču Obradoviću

Kako je Nova.rs ranije pisala, Amal Clooney je u oktobru kontaktirala advokata Vladimira Gajića, koji zastupa uzbunjivača Aleksandra Obradovića i ponudila pomoć za ovaj slučaj. “Clooney” fondacija bavi se zaštitom i sprečavanjem zloupotrebe ljudskih prava, a vode je advokatica Amal Clooney i njen suprug, glumac George Clooney.

Advokat Gajić je tada ovu infromaciju potvrdio za BIRN i naveo da priprema izveštaj o toku postupka protiv Obradovića, koji će uskoro poslati fondaciji.

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.