in

Sud odlučio: Rasta nije pretukao Loku


Stefan Đurić Rasta oslobođen je danas optužbi u Prvom osnovnom sudu da je napao i pretukao Slobodana Nešovića Loku, vlasnika agencije za autorska prava.

“Zadovoljni smo što sud nije podlegao pritisku javnosti koji je pratio ceo postupak. Imajući u vidu dokaze koje je ponudilo tužilaštvo, oslobađajuća presuda je bila jedina moguća zakonita odluka”, kazala je advokat Irina Borović, branilac Stefana Đurića, prenosi Svet.

Podsetimo, reper je navodno upao u prostorije voditelja i vlasnika muzičke agencije Slobodana Nešovića Loke. to se dogodilo pre skoro dve godine. Tom prilikom je došlo je do incidenta, a Slobodan je navodno završio u Urgentnom centru zbog povreda glave.

“Slobodan je imao nekoliko hematoma po glavi i licu. Lekari su po proceduri uradili skenere glave, ali se kasnijom pretragom ustanovilo da nema većih povreda. Žalio se na jake bolove u stomaku, zbog čega je sve do 19 časova bio hospitalizovan, ali je to bilo sve od posledica udaraca i šutiranja.  Nakon svega je na sopstvenu odgovornost, jer nije osećao jake bolove, pušten kući”, rekao je po napadu izvor Blica.

Rasta je tada bio prilično rečit kada je u pitanju njegov odnos sa Nešovićem.

“Ovo je jedan scenario čoveka koji na sve moguće načine pokušava da izbegne i okrene priču u svoju korist ne bi li i posle 10 godina zadržao finasijska sredstva od autorskih prava koja pripadaju meni… Nikakvog napada i vređanja nije bilo da naglasim… A pravdu ću kao i do sada potražiti na sudu, po ko zna koji put”, rekao je tada.