Search
Close this search box.

5 saveta za šminkanje koje svaka devojka sa pegicama treba da zna

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Ako imate pegice na licu, pokušaj prikrivanja je jednostavno pogrešan, zato vam mi dajemo savete kako da se našminkate i istovremeno ih iskoristite kao adut.

1 Koristite svetliju podlogu

„Kada nanosite podlogu ključno je da izaberete onu koja će stvoriti prozračni veo preko vaše kože. Sve neprozirne nijanse učiniće da vaša koža izgleda zamrljano“ – savet je glavne šminkerke kozmetičke kuće MAC Michelle Clark. „Isprobajte BB kremu zlatnog sjaja ili tonirani ovlaživač.

2 Koristite braon olovku da istaknete svoje pegice

Dolazi hladno vreme i vaše pegice počinju da blede, zato iskoristite svoju braon olovku da produbite svoj pegavi letnji izgled lica

3 Iskoristite svoj vrat da biste pronašli savršenu nijansu podloge

Izabrati pravu nijansu za podlodu nije nimalo lak posao, ali kada imate pegice može biti još teži. MAC-ova šminkerka preporučuje da obavezno uporedite nijansu sa onom na vratu. Ovo je veoma bitno ako želite da izbegnete nanošenje previše tamne nijanse koja će učiniti da vaše pegavo lice izgleda zamrljano.

4 Popunite praznine

Ako vaše pege nisu raspoređene onako kako vi to želite ambasadorka brenda Maybelline New York za Francusku Carole Colombani preporučuje da nabavite nekoliko različitih nijansi braon olovke i popunite prazan prostor. Po njoj, najbolje je koristiti braon i blond nijansu olovke za obrve, jer ćete time dobiti pepeljasti/zeleni prigušenu boju koja izgleda vaoma prirodno na koži. Možete koristiti i jednu tamno-bež olovku za usne, a mešavina ove tri olovke učiniće da imate savršen, prirodni, ten.

5 Dodajte svetlo pomoću bronzera

Najbolje je koristiti veliku mekanu četkicu od prirodnih dlaka da bi nežno razmazala boju. Klarkova navodi da sa nanošenjem treba početi od visoke ravni lica, gde udara sunce – jagodica, nosa i vrha brade.

POSLEDNJE VESTI