in

Alicia Vikander je nova Lara Croft!

Nova Lara Croft (foto: WENN)
Nova Lara Croft (foto: WENN)

Švedska glumica Alicia Vikander, koja je osvojila Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu The Danish Girl (Dankinja), će zameniti Angelinu Jolie u Tomb Raider franšizi baziranoj na video igricama.

Najnoviji film će pratiti mladu Laru Croft u njenoj prvoj pustolovini, prenosi Los Angeles Times.

Prvi film Lara Kroft: Pljačkaš grobnica je bio objavljen 2001. godine i bio je zasnovan na igrici iz 1996., a Angelina je dve godine kasnije reprizirala istu ulogu u nastavku Lara Kroft: Kolevka života. Iako filmovi nisu dobro prošli kod kritičara, bili su popularni među publikom i imali dosta uspeha u bioskopima, tako da su na kraju zaradili 275 miliona dolara širom sveta.

Dosad neprevaziđena Angelina Jolie (foto: Instagram)
Dosad neprevaziđena Angelina Jolie (foto: Instagram)

Alicia se takođe pojavila u ostvarenju Ex machina gde je glumila humanoidnog robota Avu, a za izvanrednu glumu bila je nominovana za Zlatni globus. Nedavno je završila snimanje Jasona Bournea, gde ćemo je videti rame uz rame sa Mattom Damonom.

Veliki broj glumica se prijavio na kastingu za čuvenu junakinju, uključujuci Daisy Ridley, najpoznatiju po Star Wars serijalu, Emiliu Clarke iz čuvene serije Game of Thrones (Igra prestola), manekenku Caru Delevingne i Gemmu Arterton, ali je Vikanderova uvek bila prvi izbor, preneo je izvor magazinu Variety.

Da li će Alicia uspeti da nadmaši Angelinu (foto: Instagram)
Da li će Alicia uspeti da nadmaši Angelinu (foto: Instagram)