Ana Ivanović: Moja deca ne koriste elektronske uređaje

Ana Ivanović uživa u porodičnoj idili sa suprugom Bastijanom Švajnštajgerom, a od kada se povukla iz tenisa potpuno je posvećena majčinstvu. Ona se svakodnevno trudi da njeni sinovi Luka i Leon imaju što bezbrižnije detinjstvo, ali i ističe to koliko je važno gajiti kod dece osećaj prema nematerijalnim stvarima.

“Deci treba ljubav, oni su budućnost. Nije im potrebno ni mnogo igračaka ni drugih materijalnih stvari, već samo ljubav i pažnja, koje samo roditelj može da im pruži. To sam shvatila i pokušavam to do im dam, iako mnogi misle da materijalne stvari sve završavaju. Istina, one dosta olakšavaju, ali važno je da se ljudi vrate sebi. Mnogi misle da žele nova kola, a zapravo im je potrebno vreme provedeno u sklopu porodice ili put u prirodu”, iznela je Ana svoj stav, prenosi “Stori”, te se osvrnula na večito pitanje da li bi podržala sinove u odluci da se bave profesionalnim sportom:

“Podržaću decu šta god da izaberu, tako do je ta odluka na njima, a moje je da im ponudim različite mogućnosti kako bi otkrili svoja prava interesovanja. Doduše, ne znam da li bih volela da izaberu tenis”, bila je iskrena Ivanović, koja ne krije da je njoj tenis ipak mnogo pomogao u životu.

“Kao devojčica sam uvek bila introvertna. Nisam se pronalazila u velikom društvu, tako da je tenis bio moj svet i ja sam uživala. Dosta sam bila samostalna uvek i nisam se plašila tog koraka. Brat mi je uvek govorio: ‘Kako tako srećna odskakućeš uvek na turnir i na put, pa te nema mesecima’, ali ja sam u tome uživala, i dalje uživam. Bila sam samostalna, to je bila moja ljubav i nešto što sam želela i volela da radim. Imala sam sreće što sam imala podršku porodice jer to mnogo znači, pogotovo u tom uzrastu, kao tinejdžerka.”

Ana je takođe otkrila da ima jedno striktno pravilo u svojoj kući, a to je da je njenim sinova zabranjeno da koriste elektronske uređaje.

“Dosta sam čitala o razvoju dece i shvatila da elektronski uređaji nisu dobri za njih. Mnogo mi olakšava situaciju i to što ja ne gledam televiziju, niti koristim ajped. Toliko ne volim da televizor bude uključen, kad su deca prisutna, da propuštam dosta teniskih mečeva. Telefon moram da imam, ali zaista ne provodim previše vremena na njemu. U tom smislu lakše mi je i da sama pronađem način da animiram decu, iako je to u nekim danima teško. Pokušavamo da se rotiramo da svako da neku ideju.”

PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER

POSLEDNJE VESTI