in

Avicii predvideo sopstvenu smrt u dokumentarcu


Bio je prisiljen da nastupa

Samo nekoliko nedelja pre nego što je Avicii preminuo, Netflix je objavio dokumentarac Avicii: True Stories, koji je juče nestao sa ovog sajta bez ikakvog objašnjenja. 

U dokumentarcu je DJ, čije je pravo ime Tim Bergling, govorio o tome da je, uprkos svom lošem zdravstvenom stanju, stalno pod pritiskom da mora da nastavi s nastupima.

„Rekao sam im – neću moći više da nastupam. Toliko puta sam im rekao da ću umreti. Nisam očekivao da će me ovako terati na nastupe kad znaju kako se osećam. Očekivao sam potporu, pogotovo kad znaju kroz što sam prošao. Svi znaju da sam anksiozan i da sam se trudio“, izjavio je u spomenutom dokumentarcu.

Slavni DJ je bolovao od akutnog pankreatitisa, teške upale gušterače koja je uzrokovana preteranim konzumiranjem alkohola. Zbog toga je morao da prestane sa nastupime.„Hteo sam da snimim brutalno iskren film o Timu kao osobi, a ne samo o Aviciiju. Svi znaju Aviciija, ali jako malo ljudi poznaje Tima. Mislim da ovaj dokumentarac pokazuje Timovu borbu i snagu njegovog karaktera. Biti svetska zvijezda nije toliko lako kako izgleda na Instagramu“, izjavio je ridatelj dokumentarca Levan Tsikurishvili.

Iako je film povučen s Netflixa, na YouTubeu je ostao isečak nastao kada je Aviciiju na turneji pozlilo zbog bolesne jetre pa je završio u australijskoj bolnici. Otpustili su ga s tabletama protiv bolova koje su ga doslovno rušile i s uputstvom da ne sme da jede ni pije dok mu jetra ne splasne. Uprkos tome, već narednog dana nastavio je turneju, što ga je koštalo života sa 29 godina.