Bajaga & Instruktori uzdrmali Kalemegdan!

Kiša ni u jednom trenutku nije pokolebala Bajagine fanove
‘Kiša je nenajavljeni specijalni efekat’ rekao je Bajaga kroz osmeh

Koncert Bajage & Instruktora sa prijateljima obeležile su nesvakidašnja letnja atmosfera i oko 30.000 upornih fanova koji su od letnjih pljuskova tokom koncerta napravili još bolju atmosferu!

Dugoočekivani koncert počeo je da okuplja ljude već oko 18h kada su otvorene kapije i kada su malo po malo počeli da se okupljaju fanovi grupe Bajaga & Instruktori ali i njihovih kolega koji su publiku zabavljali puna tri sata pred konert! Nakon grupe Eva Braun i Bombaj Štampa, publika je sa nestrpljenjem iščekivala pojavljivanje Momčila Bajagića Bajage na bini – i nije se dugo načekala! Koncert je počeo na vreme, i to pesmom 442 do Beograda.

Kako je divno biti kod kuće!” pozdravio nas je Bajaga sa scene, nakon čega su počeli da se nižu hitovi poput pesama Verujem – Ne verujem, Godine prolaze, Vesela pesma , Ako treba da je kraj, Iza nas i Život je nekad siv nekad žut tokom koje se Žika Milenković bacio u standardnu akciju i očekivano se popeo na stub od bine. Ipak, ovaj put, nije se presvukao u svoju poznatu Supermen majicu već u belu majicu na kojoj je pisalo I love BG što su fanovi pozdravili ovacijama. Žika je izveo i jedan, kako je rekao  “poklon song” -pesmu Ko me ter’o njegove grupe Babe.

Život je nekad siv, nekad žut

Na pola koncerta je sasvim neočekivano počela kiša koja je isprva obradovala publiku željnu osveženja nakon izrazito visokih temperatura, ali su se padavine ubrzo pretvorile u pljusak, a pred kraj koncerta u pravu oluju.

Muzičare na sceni ovo nije premetilo, pa je Bajaga sa osmehom na licu govorio da je kiša zapravo “nenajavljeni specijalni efekat“. Ipak, tokom najjačeg pljuska, kada je zasvirao fantastične taktove pesme Moji su drugovi, publika je bila toliko poneta atmosferom letnjeg pljuska i veselih taktova ove kultne pesme da se koncert pretvorio u pravu žurku gde su svi igrali: dok su devojke skakale  razmazane šminke, momci su vrteli majice u vazduhu ili igrali sa svojim lepšim polovinama uz vrlo romantične i neočekivane “specijalne efekte”.

Ovako su se Bajagini fanovi snalazili i štitili od pljuska, veselo pevajući njegove poznate hitove

Na samom kraju koncerta, nakon numere Ruski voz vreme se znatno pogoršalo, ali je publika nastavila da doziva Bajagu da nastavi sa koncertom, nakon čega se muzičar obratio svojoj vernoj publici:

Ljudi, svaka vam čast, izdržali ste ovo nenormalno vreme i vrućine. Mi smo malo pokisli, vi ste pokisli malo više ali izdržali ste sve i mnogo vam hvala na tome. Volimo vas i znate da nama nije problem da sviramo još tri sata, ali policija je najavila grad veličine pesnice i ko zna šta će biti. Molim vas nemojte da se povredite ljudi, idite kući a mi se vidimo uskoro! Volimo vas.

Bajagaje bio iskren prema svojoj publici  i na bis kao poklon otpevao je pesmu Zažmuri, nakon čega se publika polako i bez ikakvih problema udaljila sa Kalemegdana zadovoljna ovom nezaboravnom letnjom žurkom.

U.H.N. / Tracara.com

Povezane vesti

Back to Top