Biljana Srbljanović i Tanja Bošković na sudu zbog ‘plagijata’

(foto: Screenshot/YouTube)
(foto: Screenshot/YouTube)

Gostujući u emisiji Lični stav glumica Tanja Bošković iznela je mišljenje da ne poštuje rad spisateljice Biljane Srbljanović.

“Imam pravo da mi se nešto ne dopada. Sa Biljanom Srbljanović imam jedan potpuno lični stav. Pročitala sam dramu koja je nastala mnogo pre jedne njene drame i onda shvatila da je njena drama plagijat. I sablaznila sam se! Tu sam se zaustavila i rekla: ‘Ne, ne, ne, tu nešto nije u redu’. To je već pitanje morala, a u to ne bih da se mešam”, izjavila je Tanja, kako prenosi Svet.

“Skoro pa dve pune decenije trpim svakojake bljuvotine i uvrede sa stranica raznih tabloida, ali mi još niko nikad nije rekao da kradem i plagiram drame. Pošto je ta stvar mnogo lako dokaziva, primorana sam da odustanem od svog principa da se ne vučem po sudu za laži po novinama, te da ovog puta ipak podnesem tužbu. Pa nek se lepo objasnimo za par stotina hiljada dinara. Stvar je inače takva da je teret dokazivanja na onom ko je oklevetao, da tuženi mora da se odaziva na ročišta, a da ja ne moram ništa, pa ni da platim sudske troškove, kojih će biti mnogo. Nego samo lepo sedim gajbi i čekam objašnjenje kako sam ja to koga i kada plagirala. I posle za tu lovu da idem da lakiram nokte jedno deset godina i s osmehom se, jednom nedeljno, sećam dana kad sam odlučila da ne više ne dopuštam da me maltretira baš svako”, napisala je Srbljanovićka na Facebook profilu ovim povodom.

Povezane vesti

Back to Top