Search
Close this search box.

Boudoir predstavlja spektakularnu ‘Precious’ kampanju!

(foto: Tracara.com)

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

(foto: Tracara.com)

Već dobro poznata imena hrvatske modne scene, Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević, koje se kriju iza brenda Boudoir predstavljaju kampanju za aktuelnu kolekciju Precious.

Boudoir haljine kao i uvek, nisu niti potpuno klasične, niti sasvim savremene, to je uvek elegantan balans između starog i novog, lepog i neobičnog, realizma i fantazije. Kolekcija se pripremala gotovo četiri meseca, a sadrži 20 couture kreacija na kojima se nalazi više od 6000 ručno našivenih latica. Osim toga, po prvi puta nakon dugo vremena, Boudoir predstavlja veliki broj dugih, elegantnih, večernjih haljina. Baš svi modeli u kolekciji izrađeni od dragocenih starinskih čipki, miljea i tabletića, koji se slažu u jednu neobično lepu slagalicu, skupocen i vredan vitrail od kojeg su sačinjene Precious haljine.

(foto: Tracara.com)

„Inspiracija dolazi sama po sebi i zapravo je nepredvidljiva. Svaka nova kolekcija počinje kreiranjem prve haljine. Upravo ta prva haljina postaje temelj po kojem nadograđujemo celu kolekciju, zadaje se tema, boje i materijali. Kroz čisti eksperiment i slaganje aplikacija koje podseća na igru tetris, došle smo do efektne baze za celu kolekciju. Slaganjem različitih tabletića i aplikacija stvorile smo nove teksture i uzorke kakve ne bi dobile koristeći klasičnu čipku. Naravno, kako izrada kolekcije napreduje, dešavaju se novi momenti i zapravo u pravilu, oni modeli nastali na kraju kreiranja budu uvek najbolji, jer ideja je u međuvremenu sazrela do kraja“  izjavile su Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević.

(foto: Tracara.com)
(foto: Tracara.com)

„Za kolekciju nam je trebalo oko četiri meseca rada na dvadesetak haljina. To je jako puno vremena jer po jednoj haljini nam treba minimalno nedelju dana. Sve je ručno šiveno i možemo zaista govoriti o jednom pravom coutureu. Prvi put u paleti, u kolekciji imamo hladne tonove sive koje smo kombinovali za bež elementima. Kolekcija sadrži mnogo dugih haljina mat tekstura, pretapanje i slojevitost boja i materijala, aplicirano cveće i latice koje daju jednu razigranu formu i volumen haljinama. Koristili smo jednu izvanrednu manipulaciju materijalima gde prosečan kupac ne može shvatiti je li to takav materijal ili smo ga mi upravo tako iskreirali“ dodale su one.

(foto: Tracara.com)
(foto: Tracara.com)

Kao i sve kampanje do sada, i ovu potpisuje najbolji hrvatski fotograf Mladen Šarić koji sve što radi pretvori u pravu modnu bajku stoga ne čudi dugogodišnja saradnja s ovim fotografskim genijalcem. Za ovo snimanje specijalno je izgrađen zahtevan set po zamisli fotografa koji je bio smešten u šumi i gde se održalo snimanje.

(foto: Tracara.com)
(foto: Tracara.com)

Izvanredan i neobičan make up i ovog puta potpisuje najbolji hrvatski šminker Saša Joković, kosu je stilizovala i uredila Milena Maršić iz salona Glamour. Modeli su Larisa, Arijana i Karmen iz agencije Colors Model Management.

POSLEDNJE VESTI