in

Da li će ona biti nova Anna Wintour?

Ali đavo nosi Pradu... (foto: Bauer Griffin)
Ali đavo nosi Pradu… (foto: Bauer Griffin)

U modnom svetu se šuška da će doći do svrgavanja Anne Wintour sa trona arbitra dobrog ukusa i da će to mesto zauzeti njena imenjakinja, Anna Dello Russo

View this post on Instagram

Repost by @instyylee #saintlaurent dress😎

A post shared by Anna Dello Russo (@annadellorusso) on

Pojedini modni znalci smatraju kako je Wintourova prestara za posao kojim se bavi i da je apsurdno da modne stilove provlači kroz svoje sito neko ko je duboko zagazio u sedmu deceniju života. Ostaje otvoreno pitanje da li treba verovati iskustvu ili sve prepustiti svežini i mladosti.

View this post on Instagram

@dior pic by @maximsap

A post shared by Anna Dello Russo (@annadellorusso) on

Veliki broj onih kojima se ne dopada rigidna urednica američkog Voguea prednost daju Italijanki koja je krativni savetnik japanskog Voguea i urednica Largea. Kako oni navode, Dello Russoova nije izgubila osećaj za inovacije u modi, pa je tako njen stil otkačen i chic iako je svega 12 godina mlađa od Wintourove.

View this post on Instagram

Bettino's Party (wearing #detomasocouture dress) @bettinosiciliani @alessandradetomaso

A post shared by Anna Dello Russo (@annadellorusso) on

Anna Dello Russo ne može biti više suprotna Anni Wintour sa svojom upadljivom odećom živih boja, ali da li je to dovoljno da se nadomesti reč koja ima težinu već decenijama?

Pa, ako smo nešto naučili iz knjige i filma Đavo nosi Pradu (koji su duboko inspirisani Wintourovom, iako o tome nikada nije rečeno ništa otvoreno) onda je to činjenica da niko neće tako lako srušiti dobro utvrđenu poziciju koju ima Wintourova.