Prati nas

Bizarno

Da li je Kanye West vođa verskog kulta?

Ekscentrični umetnik već nekoliko nedelja održava okupljanja pod nazivom “nedeljna služba.”

Početkom godine, Kim Kardashian obavestila je preko 60 miliona pratilaca na twitteru da njena porodica uskoro počinje sa održavanjem “nedeljne službe.”

Niko tada – a ni dan danas, gotovo tri meseca kasnije – ne zna o čemu se ovde zapravo radi. Suprug poznate zvezde, ekscentrični umetnik Kanye West vodi nedeljnu službu, no nije poznato ispred koje crkve, zbog čega su sve glasnije spekulacije da je West osnovao sopstveni kult.

Nedeljna služba održava se svake nedelje, a prisutni mogu da uživaju u gospel izvođenju Kanyeove muzike, ali i molitvama koje izgovara reper lično.

Lokacija ovog skupa razlikuje se iz nedelje u nedelju, a Kanye nastupa uz podršku velike grupe muzičara, uključujući hor, a nečesto se tu nađu i gosti – poznate ličnosti, među kojima su se našli Katy Perry i Orlando Bloom, Courtney Love, Tyler the Creator, ali i gotovo cela Kardashian porodica, uključujući Kim, Khloe i Kourtney, koje često objavljuju snimke sa ovog događaja.

Uprkos svemu, mnogi tvrde da je u pitanju obična priprema za promociju njegovog novog projekta Yandhi, koji je trebalo da bude predstavljen u novembru prošle godine. Do toga nije došlo, a Kanye je potom bio na udaru kritičara zbog problematičnih izjava o robovima u Americi, ali i podršci aktulenom američkom predsedniku Donaldu Trumpu, sa kojim se sastao u Beloj kući.

Dokaza da Kanye vodi verski kult za sada – nema, no jasno je da je vera jedan od motiva nedeljnih okupljanja, koja su – za sada – zatvorena za javnost.

loading...
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top