in ,

Danas je najplaćenija manekenka, ali Gisele Bundchen su odbijali čak 42 puta


Danas je najplaćeniji supermodel na svetu, ali njeni počeci nisu bili laki (foto: Instagram
Danas je najplaćeniji supermodel na svetu, ali njeni počeci nisu bili laki (foto: Instagram

Gisele Bundchen je danas najlaćeniji supermodel na svetu, ali ona je prošla trnovit put do uspeha.

Supruga Tom Bradyja priznaje da se na poletku karijere susretala sa mogobrojnim odbijanjima modnih agencija i otkriva kakve su joj sve ružne stvari govorili ljudi iz surove industrije modelinga. „Sećam se da mu mi rekli da mi je nos prevelik, da mu mi oči premale i da nikada neću krasiti nijednu naslovnu stranu“, priznaje Gisele u intrevjuu za People magazin, osvrćući se na svoje početke u rodnom Brazilu davne 1995. godine.

14-godišnja Gisele na početku karijere (foto: Instagram)
14-godišnja Gisele na početku karijere (foto: Instagram)

„Nije mi bilo lako da sa 14 godina čujem takve negativne kritike. To me je učinilo nesigurnom“, dodaje ona.

Ipak, otac je bio taj koji je ohrabrio i pomogao joj da se izbori sa komentarima. „Rekla sam ocu o tome i on mi savetovao: ‘Sledeći put ti njima kaži ‘Da, imam veliki nos koji dolazi sa velikim personalitijem’. Tada sam shvatila da ako se trudim i dajem svoj maksimum, mogu da ostvarim svoje želje“, seća se ona.

Gisele kao devojčica sa roditeljima i sestrama (foto: Instagram)
Gisele kao devojčica sa roditeljima i sestrama (foto: Instagram)

Upravo taj savet joj je pomogao da ostvari uspešnu karijeru u modelingu, iako je doživela čak 42 odbijanja agencija. „Svakodnevno sam odlazila na kastinge, ali posla je bilo vrlo malo“, priznaje manekenka. Prvu reviju je uradila 1998. godine za kuću Alexader McQueen, što joj je otvorilo vrata uspeha i donelo prvu naslovnicu Vogue-a godinu dana kasnije. „Čini mi se da sam samo bila na pravom mestu u pravo vreme. Nisam mnogo znala o modelingu, već sam to više videla kao priliku da putujem svetom i zaradim nešto novca kako bih pomogla svojoj porodici“.

Od 2009. je u braku sa zvezdom američkog fudbala. Tom Bradyjem (foto: Instagram)
Od 2009. je u braku sa zvezdom američkog fudbala, Tom Bradyjem (foto: Instagram)

Danas, njeno lice i telo su se našli na naslovnim stranama širom sveta, bila je Viktorijin anđeo, izlazila sa Leonardom DiCaprijem i udala se za jednog on najpopularnijih sportista na svetu, sa kojim ima dvoje dece. Iako se prošle godine povukla sa modnih pisti, kaže da nema nameru da se još uvek penzioniše: „Volim da učim i stvaram i to je nešto što je deo mog života. Napravila sam mesto za neke nove stvari koje me sada čine srećnom“, kaže 35-godišnja Gisele na kraju.

loading...