Search
Close this search box.

Danica otkriva jezive detalje srpske kinematografije: I kod nas iskorišćavaju mlade glumice

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

U poslednjih mesec dana ceo svet bruji o skandalima koji su potresli Holivud. Pokrenuto je više sudskih procesa protiv seksualnih predatora, koji su iskoristili svoje pozicije tražeći od mladih glumica seksualne usluge. A da i kod nas stvari nisu mnogo drugačije svedoči i naša glumica Danica Maksimović.

Iako tvrdi da seksualnih predatora ima i u srpskoj konematografiji, poznata glumica sumnja da će sve tajne ikada isplivati na površinu kod nas kao što je to slučaj u Holivudu.

“Kod nas se ni mnogo ozbiljniji zločini ne rešavaju. Mislim na Aleksin zakon ili peticiju koju su pokrenuli roditelji ubijene Tijane Jurić. Kada je sa njima tako, šta mislite ko bi se borio za prava filmskih i pozorišnih radnika?”, zapitala se Danica, pa je potom otkrila da je imala nepristojnih ponuda tokom karijere.

„Da, i mojim koleginicama i meni. Ali, šta mi vredi da pričam o tome. Kao da bi se iko time bavio? Znate li koliko žena pati u svojim porodicama jer siledžije puštaju iz zatvora brzo i oni nastavljaju da se iživljavaju nad žrtvama“, rekla je glumica, pa je ispričala detalje o kojima se ćutalo.

‘’Dešavalo se da se kastinzi organizuju i u stanovima. Prisustvovala sam kastingu u potkrovlju kada se od mene i koleginica tražilo da se skinemo. Naravno, to sam odbila”, kaže Danica.

Ona se za kraj prisetila i snimanja filma Bal na vodi, u kom je sa seta oterala reditelja koji joj je tražio da se obnaži.

‘’Tražila sam da mi se pojasne kadrovi, jer sam videla na setu da im je ludilo udarilo u glavu i nisu znali šta će sa sobom. Shvatila sam koliko je sati i insistirala sam da se ispoštuje ugovor, inače neću snimiti kadar. Bila sam izričita. I nisu imali kud. Ali, ja sam takva, borac sam”, ispričala je za Gloriju.

POSLEDNJE VESTI