Search
Close this search box.

Dauntonska Opatija stiže na veliko platno!

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Nekadašnja megapopularna britanska mini serija Dautonska Opatija, vraća se na velika vrata u novom istoimenom filmu!

Novi, skoro dvominutni trejler za film izazvao je burne reakcije publike koja je nekada pomno pratila emitovanje Dauntonske Opatije skoro punih pet godina. Iako sam trejler ne odaje puno, fanovi su prepoznali neka poznata lica i sličnu , ali i dosta moderniju scenografiju.

U trejleru su takođe objavljena i imena glumaca i njihovih uloga u filmu, tako će se u ulozi Lorda Granthama naći Hugh Bonneville,  Elizabeth McGovern biće Lady Grantham, Michelle Dockery biće Lady Mary Talbot, Laura Carmichael biće Lady Edith Hexham, Maggie Smith biće The Dowager Lady Grantham, Penelope Wilton biće Lady Isobel Merton, Allen Leech biće Tom Branson, Jim Carter biće Mr. Carson, Robert James-Collier biće Mr. Barrow, Phyllis Hughes biće Mrs. Hughes, Brendan Coyle biće Mr. Bates,Joanne Froggatt biće Mrs. Bates, Lesley Nicol biće Mrs. Patmore, Kevin Doyle biće Mr. Molesley, Sophie McShera biće Daisy Mason i Raquel Cassidy biće Miss Baxter.

Dauntonska Opatija je britanska mini-serija produkcijske kuće Carnival Films, sa Meggie Smith u glavnoj ulozi. Napisao je Julian Fellowes, engleski glumac, pisac i režiser. Prva epizoda prikazana je 26. septembra 2010, a kasnije je objavljeno da se snima i druga sezona, čije je emitovanje počelo 18. septembra 2011. godine

Serija je dobila visoke ocene i pohvale kritike, a prvu epizodu je gledalo više od 11 miliona ljudi. Nominovana je za jedanaest Emmy nagrada, od kojih su četiri bile glavne kategorije, a osvojila je Emmy za najbolju mini-seriju, najboljeg režisera mini serije i najbolju sporednu glumicu – Meggy Smith.

Više od sto država otkupilo je emiterska prava, a u septembru 2011. Dauntonska Opatija je ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao serija sa najvišim ocenama kritičara.

POSLEDNJE VESTI