David Bowie proglašen ikonom zabave 20. veka

Kako je preneo magazin Independent, legendarni pevač David Bowie proglašen je za najveću ikonu zabave 20. veka a u konkurenciji su pored njega bili i Marilyn MonroeBillie Holiday i Charlie Chaplin!

Naime, BBC je nedavno pokrenuo glasanje publike i stručnog žirija tokom emisije Icon koja se već neko vreme prikazuje na toj televiziji i cilj glasanje je bilo biranje najveće zvezde prošlog veka!

U emisiji su predstavljene još četiri kategorije, pa su gledaoci birali ne samo najveću ikonu u svetu zabave, već i u sportu, nauci, aktivizmu, umetnosti.

Nakon što je Bowie osvojio titulu najveće ikone zabave 20. veka, vreme je da se takmiči i sa ostalim pobednicima iz drugih kategorija kako bi se odabrala unikatna, jedna jedina, najveća ikona prošlog veka iz svih oblasti!

Kada je reč o ostalim kategorijama, Alan Turing odneo je pobedu u kategoriji “Naučnici”, Ernest Shackleton u kategoriji “Istraživači”, a Nelson Mandela u kategoriji “Vođe”.

Još se biraju i pobednici kategorija Aktivisti, Sport, kao i Umetnici i pisci.

Publika će izabrati najveću ikonu 20. veka 5. februara, kada će biti i saopšteno koja je ličnost obeležila 20. vek.

Anketa je u javnosti izazvala i negodovanja jer su neki smatrali da je izbor previše sužen i da u obzir nisu uzeti mnogi drugi svetski velikani. Upravo je najviše bure podigla kategorija “Zabavljači” jer su mnogi zaključili da nije u redu što se u izboru nisu našli Beatlesi ili Elvis Presley.

David Bowie preminuo je 11. januara 2016. u svojoj šezdesetdevetoj godini života, samo dva dana nakon što je objavio svoj album Blackstar.

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.