Search
Close this search box.

David Bowie proglašen ikonom zabave 20. veka

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Kako je preneo magazin Independent, legendarni pevač David Bowie proglašen je za najveću ikonu zabave 20. veka a u konkurenciji su pored njega bili i Marilyn Monroe, Billie Holiday i Charlie Chaplin!
Naime, BBC je nedavno pokrenuo glasanje publike i stručnog žirija tokom emisije Icon koja se već neko vreme prikazuje na toj televiziji i cilj glasanje je bilo biranje najveće zvezde prošlog veka! U emisiji su predstavljene još četiri kategorije, pa su gledaoci birali ne samo najveću ikonu u svetu zabave, već i u sportu, nauci, aktivizmu, umetnosti. Nakon što je Bowie osvojio titulu najveće ikone zabave 20. veka, vreme je da se takmiči i sa ostalim pobednicima iz drugih kategorija kako bi se odabrala unikatna, jedna jedina, najveća ikona prošlog veka iz svih oblasti!
Kada je reč o ostalim kategorijama, Alan Turing odneo je pobedu u kategoriji „Naučnici“, Ernest Shackleton u kategoriji „Istraživači“, a Nelson Mandela u kategoriji „Vođe“. Još se biraju i pobednici kategorija Aktivisti, Sport, kao i Umetnici i pisci. Publika će izabrati najveću ikonu 20. veka 5. februara, kada će biti i saopšteno koja je ličnost obeležila 20. vek. Anketa je u javnosti izazvala i negodovanja jer su neki smatrali da je izbor previše sužen i da u obzir nisu uzeti mnogi drugi svetski velikani. Upravo je najviše bure podigla kategorija „Zabavljači“ jer su mnogi zaključili da nije u redu što se u izboru nisu našli Beatlesi ili Elvis Presley. David Bowie preminuo je 11. januara 2016. u svojoj šezdesetdevetoj godini života, samo dva dana nakon što je objavio svoj album Blackstar.

POSLEDNJE VESTI