Dijana Milojković: Nisam lažna misica!

Neosnovano optužena da je lažirala titule za internacionalnom takmičenju! (foto: Facebook)
Neosnovano optužena da je lažirala titule za internacionalnom takmičenju! (foto: Facebook)

Srpska misica Dijana Milojković, koja je na takmičenju World Next Top Model 2014 u Bejrutu, u Libanu, osvojila čak dve titule Miss Europe Miss Sport, našla se u žiži interesovanja javnosti, nakon optužbi da je lažirala uspeh na ovom internacionalnom takmičenju.

Prema pisanju Blica Dijana se hvali mizernim titulama koje je osvojila na takmičenju u Bejrutu, a pobednica je zapravo bila devojka iz Ukrajine”. U polemiku oko “lažne misice” uključila se i Vesna da Vinča, poručivši da to nije relevantno takmičenje. 

“Da li je Bejrut u Evropi? Kako onda ta država može da organizuje takmičenje za mis Evrope? Takmičenje na kome je Dijana učestvovala ne može da izdaje titule kao što su mis sveta i mis Evrope. To nije relevantno takmičenje”, rekla je Vesna. Iako godinama šalje devojke na izbore lepote širom sveta, izgleda da Vesna nije upoznata da je takmičenje Miss Europe od 1960-1964. i kasnije 1999, 2001. i 2002. godine održano upravo u prestonici Libana.

Titula Miss Europe ove godine pripala je Dijani! (foto: Facebook)
Titula Miss Europe ove godine pripala je Dijani! (foto: Facebook)

Kontaktirali smo Dijanu kako bismo saznali šta je zapravo istina. U izjavi za Tracara.com lepa Ćupričanka kaže da je priča o lažiranju titule na ivici mašte .

“Tekst koji je objavljen me je blago rečeno zatekao! Suvišno je komentarisati izjave koje se graniče sa maštom, kao i neutemeljene tvrdnje, koje se lako mogu proveriti. Predstavljati svoju zemlju i nositi lentu Srbije na svetskom takmičenju je velika čast i ogromna odgovornost. Tamo se nikako ne može otići bez poziva i prethodno definisanih pravila učešća. Kada je gospođa Vesna da Vinča u pitanju, ne verujem da je ona to izjavila, pre svega jer ona zna da je takmičenje na kome sam učestvovala svetsko, a ne evropsko”, poručuje Dijana, dodajući da je u prestonici Libana prethodnih godina održavan izbor za Miss Europe.

Ovogodišnje dobitnice titula po kontinentima! (foto: Facebook)
Ovogodišnje dobitnice titula po kontinentima! (foto: Facebook)

“Upravo je u Bejrutu, ranijih godina, puno puta održan i izbor Miss Europe. Sumnjam da bi gospođa Da Vinča omalovažavala jedno svetsko takmičenje na kome je Srpkinja dobila bilo kakvu titulu, a naročito titulu Miss Europe. Ovo sve govorim zato što gospođu poznajem i lično, bila sam član njene agencije 2009. godine. Ostale neistine “pouzdanih” izvora nisu vredne pomena”, kaže lepotica iz Ćuprije, koja se sem priznanja na svetskim izborima lepote može pohvaliti i masterom iz industrijsko-ekonomskog menadžmenta, a uskoro će biti i diplomirani farmaceut, budući da je na završnoj godini farmacije.

Inače, na izboru World Next Top Model 2012. godine, pobedila je Srpkinja Mina Milutinović, čiju pobedu i uspeh na ovom takmičenju niko nije dovodio u pitanje. Detaljnije informacije o ovom izboru lepote dostupne su na sajtovima The Pageant Network Missology.

Dijana u Libanu ipak osvojila obe titule i Miss Europe i Miss Sport! (foto: Facebook)
Dijana u Libanu ipak osvojila obe titule i Miss Europe i Miss Sport! (foto: Facebook)
Redakcija Tracara.com

Povezane vesti