Emotivno pismo Alana Rickmana fanovima Harry Pottera i autorki JK Rowling

Jedna od najemotivnijih scena iz serijala (foto; Screenshot)

Alan Ricknam, koji je juče preminuo u 69. godini, uvek će među mlađom publikom ostati upamćen kao profesor Severus Snape iz filmova o Harry Potteru.

Rickman je nakon završetka snimanja serijala napisao dirljivu poruku svim obožavaocima knjiga i filmova, i autorki J. K. Rowling, kojom se oprostio od lika koji je tumačio deset godina, a koja je objavljena u  časopisu Empire 2011. godine.

Dirljiva glumčeva poruka nakon završetka snimanja poslednje scene filma ‘Harry Potter i relikvije smrti 2’ (foto: Empire)

U njoj proslavljeni glumac kaže:

“Upravo sam se vratio iz muzičkog studija gde sam poslednji put ikada govorio u mikrofon kao Severus Snape. Na ekranu su bile neke scene iz prošlosti u kojima su Daniel, Emma i Rupert pre deset godina. Tada su imali 12. Nedavno sam boravio u  Njujorku gde sam imao prilike da pogledam kako Daniel brilijantno glumi i pleše na Brodveju.

Ova deca su odrasla od kada sam primio poziv Jo koji je sadržao samo jedan trag, a to je da se u Snapeu krije mnogo više od kostima koji se ne menja, a iako su tada bile izdate samo tri knjige, ona je celokupnu priču imala u svojim rukama.

Čini mi se da je ceo život prošao za tren. Davnašnja potreba čovekova je da ispriča priče. Ali svakoj priči treba odličan pripovedač. Hvala ti za sve, Jo”.

Juče je potvrđeno da je Rickman preminuo nakon borbe sa rakom, a mnogi poštovaoci njegovog lika i dela su putem društvenih mreža izrazili svoju tugu. Među njima je bila i autorka J. K. Rowling, koja je napisala: “Nema reči kojima bih opisala koliko sam šokirana i potrešena vešću o smrti Alana Rickmana. Bio je veličanstven glumac i predivan čovek”.

PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER

POSLEDNJE VESTI