Eurosong: Milan Stanković nastupa sedmi!

Sedam je mnogim osobama, pa i meni srećan broj… A da li će tako biti i na takmičenju za Pesmu Evrovizije, nadamo se da hoće… :)

Ono što je sigurno je da će predstavnik Srbije, Milan Stanković sa pesmom “Ovo je Balkan” nastupiti sedmi po redu, prve polufinalne večeri, 25. maja.

Naša delegacije je bila srećne ruke, jer su na početku sastanka iz “šešira” izvukla “Wild card” koji daje privilegiju predstavnicima da odaberu redni broj pod kojim će nastupiti u polufinalu.

Ove godine glasanje će izgledati nešto drugačije, pa će glasovi iz evropskih zemalja dolaziti već posle prve pesme, tako da takav raspored može ići nama u prilog.

U prvom polufinalu Evropi će svoje pesme predstaviti: Moldavija, Rusija, Estonija, Slovačka, Finska, Letonija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Poljska, Belgija, Malta, Albanija, Grčka, Portugalija, Makedonija, Belorusija i Island.

U drugoj polufinalnoj večeri 29. maja predstaviće se: Litvanija, Jermenija, Izrael, Danska, Švajcarska, Švedska, Azerbejdžan, Ukrajina, Holandija, Rumunija, Slovenija, Irska, Bugarska, Kipar, Hrvatska, Gruzija i Turska.

One zemlje koje ćemo gledati direktno u finalu su- Velika Britanija, Francuska, Nemačka i Španija, kao i zemlja domaćin – Norveška.

izvor: Mondo.rs

Povezane vesti

Back to Top