Search
Close this search box.

Evo sa koliko novca mesečno mora da „preživi“ Lepa Lukić

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

„Hoćemo li doživeti penziju i koliko će ona iznositi?“, je danas jedna od vrlo čestih dilema među ljudima koji se bliže penzionisanju, ali i među sve više mladih koji se pitaju, i koliko će morati da imaju godina kada se budu penzionisali, i kolika će im biti penzija. Međutim, za Lepu Lukić to uopšte nije dilema, jer pevačica prima ne jednu već tri penzije!

Naime, Lepa Lukić otkrila je nedavno za jedan domaći medij, da ima čak tri penzije. Kako i sama kaže jednu je zaslužila sa određenim godinama života i radnog staža, druga je nacionalna, a treća je kanadska, koju je nasledila od pokojnog muža.

Pevačica je prvi put rekla koliko joj svakog meseca leže na račun, i to zbog pitanja novinarke da li od tih penzija može da se živi.

„Nacionalna penzija mi je 60.000 dinara, a ova druga 90.000 dinara. I imam kanadsku penziju od 1.000 evra. Može da se živi i od nacionalne ako vodiš računa,“ rekla je Lepa, a onda objasnila odakle joj sve tri penzije:

„Nacionalnu penziju nisam jurila. Bila sam u Americi i kada sam se vratila, čula sam se s nekim ljudima koji su mi rekli da sam je dobila. Država me je priznala. Prvih deset godina sam plaćala penziono i socijalno osiguranje, a kada me je država prihvatila, sve je ona plaćala. Ja sam dobila i status istaknutog umetnika, tako da sam prvu penziju dobila sa 35 godina radnog staža i 55 godina života. Država je videla koja sam sva priznanja dobila, to sam i priložila,“ iskreno je objasnila legenda narodne muzike za „Kurir“ televiziju.

POSLEDNJE VESTI