Prati nas

Vesti

Evo šta stranci kažu o našoj pesmi i predstavniku na Evroviziji

Čini se da se pesma više sviđa stranoj publici nego domaćoj

Srbija je nedavno konačno odabrala pesmu i umetnike koji će nas predstavljati na najvećem muzičkom takmičenju na setu. Sanja Illić i Balkanika su pesmom Nova deca bili ubedljivi pobednici na Beoviziji, ali su ubrzo nakon toga našli na udaru javnosti zbog optužbe da nisu pevali uživo. Međutim, trenuno najvažnije pitanje jeste da li se ova pesma sviđa strancima, čiji će glasovi odlučiti da li Balkanika ima potencijal za pobedu.

Naime, nakon što je pobednik proglašen, njihov nastup je objavljen i na oficijalnom Youtube kanalu Evrovizije, pa su fanovi takmičenja širom sveta bili u prilici da premijerno čuju našu pobedničku pesmu. A sudeći po komentarima, utisci su i više nego pozitivni. Ovo su samo neki od komentara koji se mogu pročitati ispod klipa:

 • Ovaj nastup je jedinstven. Svideo mi se
 • Konačno možemo da čujemo etno/tradicionalni zvuk neke države. Još je u pitanju Srbija. Srećno iz Turske
 • Dobrodošli u finle. Sviđa mi se ova pesma.
 • Stvarno mi se sviđa ova pesma. Etno i moderno u isto vreme, nešto što Evrovizija nije imala pre. Nadam se da će se kvalifikovati.
 • Ovo je najzanimljija srpska pesma od Ljubav nije stvar. Inače, ova bine me podseća na binu koju je Evrovizija imala 2008. godine u Beogradu. Slučajnost?
 • Pesma je tako originalna, a predstavlja Srbiju na najbolji način. Pozdravi iz Slovenije.
 • Da Srbijo. Da. Hvala ti što ne pevaš na engleskom i hvala ti na ovoj neobičnoj, ali dobroj pesmi. Dobrodošli u finale.
 • Imate moju podršku iz UK. Definitivno ćemo glasati za vas.
 • Grčka i Srbija će pokidati ove godine sa etno zvucima. Predivna prezentacija vaših zemalja. Obe će biti u Top 10 sigurno. Srećno.
 • Sledeće godine želim da Evrovizija bude u Beogradu. Svaka čast Srbijo. Srećno u Portugalu.
 • Magično. Odličan posao Srbijo. Neverovatna i divna pesma i jaki vokali. Nadam se finalu i Top 10. Srbija je legendarna država na ESC. Pozdravi iz Poljske.
 • E ovo je ono što zovem evrovizijskom pesmom.

Osim što je dobila odlične komentare i uprkos tome što je video objavljen pre samo 4 dana, Nova deca su i među 5 najlajkovanijih nastupa.

7 komentara

7 Comments

 1. Castles

  27. 02. 2018. at 14:32

  I skoro na svim, a ima ih na desetine, “My top.. ” video klipovima na Jutjubu su među poslednjim. Na wiwiblog anketi su 4. od pozadi… Samo još mi nismo ukapirali da ESC nije etno sajam gde se predstavlja pastoralna kultura države. Danas, u 21. digitalnom veku bez viza je to tako deplasirano. A i sama pesma je mediokritet. Ako se pravi etno pesma, onda mora da razbija, poput ovogodišnje grčke. U svakom slucaju, našim predstavnicima uvek želim puno sreće i pobedu.

 2. Nena

  27. 02. 2018. at 15:05

  Za sad Grcka definitivno ima najbolju pesmu ali oni su katastrofa po pitanju svega onog sto se danas vrednuje na evroviziji tako da vrv nece proci dobro. Ja sam ove nase otpisao cim su bili proglaseni za pobednike. Niko kod nas ne shvata to takmicenje ozbiljno. Mozemo da se zezamo i da kazemo da niko u svetu ne shvata ozbiljno isto, al’ koliko bi lepo bilo da opet dovedemo evropu i svet kod nas da nas opet vide.

 3. Roxy

  27. 02. 2018. at 18:54

  @castles…..kontradiktorna si, kako samo mi nismo ukapirali da je etno out, a u istom dahu hvalis grcku ETNO pesmu. Dobro da nismo jedini koji ne kapiraju. ?

 4. Castles

  27. 02. 2018. at 19:14

  Kao prvo, muško sam. Grčka pesma je sa etno motivima, ali moderna, sa odličnom produkcijom. Naša je zaglavljena u 2006. Zajdi zajdi, sa najprostijim 4×4 bitom, očajna produkcija, jeftino. Poenta je da ako neko hoće već da fura etno fazon, to mora da bude vrhunski i 2018. Naši su u fazonu da je dovoljno da dve devojke zaleleču i dekica duvne u frulu i Evropa će pasti na kolena, ma koliko to izgledalo jeftino. Možda je to moglo 2006., danas ne. Grci to kapiraju i zato imaju MODERNU pesmu sa etno motivima, ali koja može proći na radio stanicama dalje od Grčke, i nije im cilj predstavljanje grčkog kulturnog blaga kroz ta tri minuta, svesni da je ljudima ESC par sati zabave i odličan povod za drinking games.

 5. Countess

  27. 02. 2018. at 22:39

  Oni su htjeli napraviti neki kompromis između etno i modernog zvuka, ali na kraju dobiše potpuno bledunjav proizvod, koji je (bar mene) ostavio potpuno ravnodušnom, iako volim etno zvuk. Moglo je to mnogo bolje da se odradi… A i nije u redu ako je takmičenje stvarno bilo namješteno, kao što pričaju, pa sve da imaju najbolju pjesmu na svijetu. Mada, ni prvi ni poslednji namješteni festival kod nas…

 6. alexa

  27. 02. 2018. at 23:02

  Ispod svakog video klipa bilo koje zemlje su pozitivni komentari. Glasanje je nesto drugo. Nasi idu po drugim klipovima da promovisu Srbiju ali niko nas ne smatra favoritima. Ako prodjemo prvo vece ne gine nam neko 23/24 mesto

 7. Marko

  28. 02. 2018. at 17:25

  Balkanika je meni vrh i zelim im sve najlepse! Navedite mi ko bi bolje predstavljao Srbiju?! Ono cudoviste od Maje Nikolic??

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top