in

Evrovizija: poslušajte pesme „Velike petorke“!

Iako je do prethodne godine Velika petorka bila zapravo četvorka, ove godine ponovnim povratkom Italije u takmičenje sve zemlje su na okupu. Zemlje koje su bez obzira na plasman svake godine u finalu jesu Španija, Francuska, Nemačka, Italija i Velika Britanija.

Amaury Vassili predstavlja Francusku pesmom Sognu. Vassili je najmlađi tenor na svetu – ima 21 godinu. Njegov debi album Vincero iz 2008. dostigao je dvostruki platinumski tiraž i prodat je u više od 250.000 kopija.

Pijanista i pevač Raphael Gualazzi pesmom Madness of Love brani boje italijanske zastave.

Britanski boybend Blue ove godine predstavlja svoju zemlju na Evroviziji pesmom I can. Bend je osnovan 2001. godine, a 2005. došlo je do razlaza. Međutim, 2009. momci su se ponovo okupili i organizovali povratnički novi album i svetsku turneju.

Izgleda da Nemci tim koji pobeđuje ne žele da menjaju, tako da ih i ove godine predstavlja Lena Majer, koja je pobedila prošle godine u Oslu. Simpatična Lena otpevaće pesmu Taken by Stranger.

Lucía Pérez vrlo veselom i pevljivom pesmom Que me quiten lo bailao predstavlja Španiju.

Koja vam se od ovih pesama najviše dopada? Kako Francuska važi za glavnog favorita, šta mislite hoće li Amaury Vassili zaista pobediti?

Tokom prethodnih par dana na našem sajtu mogli ste da čujete sve pesme sa ovogodišnje Evrovizije. Koja vam se najviše dopada?