Prati nas

Extra

Glumica optužuje časopis da su preterali sa fotošopom: Nikada nisam ovako izgledala

Sporna naslovma strana koju je Lena oštro kritikovala (foto: Instagram)

Sporna naslovna strana koju je Lena oštro kritikovala (foto: Instagram)

Lena Dunham koja se pojavila na naslovnici magazina Tentaciones nije ona Lena Dunham na koju su obožavaoci navikli gledajući seriju Girls.

Nagrađivana glumica, rediteljka, producentkinja i scenaristkinja našla se na naslovnoj strani martovskog izdanja dodatka uz najtiražniji špasnki dnevni list, EL Pais. Iako je bila počastvovana što je zvezda ovako prestižnih novina, Lena je bila veoma uznemirena što joj je telo obrađeno kako bi delovala mnogo mršavije. “Pozdrav za El Pais. Iskreno sam počastvovana što sam na vašoj naslovnici i što se izabrali fotografiju Ruvena Afanadora koji me uvek učini prelepom. ALI ovako moje telo NE IZGLEDA niti će ikada izgledati – magazin je koristio previše fotošopa”, napisala je ona na Instagramu juče. “Zato, ako to već radite, budite iskreni sa svojim čitaocima. Voli vas Lena”, dodala je glumica na kraju.

Fotografija koju su u časopisu samo isekli za potrebe naslovnice (foto: Instagram)

Fotografija koju su u časopisu samo isekli za potrebe naslovnice (foto: Instagram)

Tentaciones se danas obratio Dunhamovoj otvorenim pismom, u kome, između ostalog, kažu: “Draga Lena, kao što znaš naše martovsko izdanje smo posvetili tebi, i želili smo da proslavimo uspeh tvoje serije Girls i tvoj uticaj kao umetnice i aktivistkinje. Naravno, svesni smo da svaki medij mora da snosi odgovornost za ono što objavi, ali ova fotografija je odobrena od agencije, fotografa i tvog publiciste. Koristili smo fotografiju sa snimanja 2013. godine i objavili smo je bez ikakvih alternacija i korišćenja fotošopa. Samo smo je isekli da bi odgovarala standardima naše naslovne strane”, napisali su čelnici magazina.

Oni su dodali još i originalnu fotografiju koju je umetnik Ruven Afanador postavio na svoju Facebook stranicu, i za koju iz magazina kažu da je identična onoj na naslovnoj strani.

Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top