Gocu Tržan prozvali zbog žaljenja nad stanjem u Siriji, ona oduševila odgovorom

(foto: Instagram/gocatrzan)

Da su nam društvene mreže pomogle u komunikaciji, zbližavanju, razvile saosećanje i doprinele jačanju svesti o značaju borbe za ljudska prava, svedoče mnogobrojni profili stranih ali i domćih zvezda, na kojima često možemo pronaći njihove stavove o raznim društvenim temama.Ovakav način izražavanja i iskazivanja mišljenja, neminovno je podvrgnut i odobravanju i osuđivanju i kritičkom pristupu, jer su njihovi postovi dostupni čitavom svetu. Upravo je tome svedočila i naša popularna pevačica Goca Tržan, koja je na svom Instagram profilu postavila potresnu fotografiju povređene žene sa decom koja izbezumljeno hoda ulicama tražeći spas u beznadežnim trenucima izazvanim ratnim stanjem u Siriji.

Na fotografiji piše: “Ako Pariz zaslužuje trenutak tišine, a zaslužuje, onda Sirija zaslužuje da ceo svet umukne – za sva vremena.” Podsetimo, nezapamćeni teroristički napadi koji su zadesili Francusku potresli su i izazvali saosećanje i veliku podršku ljudi širom planete.

(foto: Twitter/gocatrzan)

Jedan od komentara ispod fotografije bio je: “A šta Srbija zaslužuje??!!”, u kome se izvesna Jana nadovezala pričom o teškim trenucima kroz koje je naša zemlja u prošlosti prolazila. Naime, polemiku je nastavila tvrdnjom da ona ne želi da se muke našeg naroda zaborave, zamerajući što najviše „žalimo tuđe narode i borimo se za njih“.

Potom je reagovala i Goca, koja joj se obratila komentarom: “Poštovana Jano, premlada si da bi nama koji smo preživeli sva sr*nja na ovim prostorima, od raspada Jugoslavije u kojoj sam rođena, pa do bombardovanja 1999-e, nama koji smo gubili detinjstvo, najblize prijatelje, familiju, kuće, uspomene i na kraju i ljudskost, da spočitavaš nebrigu za sopstveni narod. Jer brigu i ljubav prema svojoj naciji nećes pokazati odsustvom empatije prema bilo kojoj majci ili ocu koji nose mrtvo dete u rukama, kako god da zovu svog Boga, jer Bog je jedan i zove se Ljubav! I najvažnije, draga Jano, budi pristojna u svojim komentarima, čak i kad su negativni i naroćito ispod ovakvih slika pred kojima svako normalan treba da zaćuti i sagne glavu.”

(foto: Instagram/gocatrzan)
(foto: Instagram/gocatrzan)

Pevačica je dobila puno pohvala i reči podrške od svojih fanova.

Povezane vesti

Back to Top