Goran Jevtić osuđen na kućni pritvor zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnikom

Beogradski glumac Goran Jevtić osuđen je juče u Osnovnom sudu u Somboru, na deset meseci kućnog zatvora, zbog optužbi da je počinio nedozvoljene polne radnje nad maloletnikom L.K, koji je u tom trenutku imao 16 godina.

Sud ga je kako saznaje Kurir proglasio krivim zbog toga što je imao oralni seks sa maloletnikom.

“Ukoliko presuda bude potvrđena, Jevtić će kaznu služiti u svom stanu, sa nanogicom, i neće ići u kasičan zatvor. Inače za ovo krivično delo, zaprećena je novčana ili maksimalna kazna do tri godine zatvora.” kaže izvor za ovaj list.

Optužnica je, podsetimo, teretila glumca, da je u avgustu 2014. obljubio 16 – ogodišnjaka, tako što ga je primoravao na seks u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru. Incident se dogovdio tokom žurke, koja je održana u večernjim satima, posle manifestacije “pozorišni maraton”. Istraga protiv glumca pokrenuta je naredne godine, nakon što su slučaj policiji prijavili roditelji dečaka.

“Glumac je od prvog dana pokretanja postupka tvrdio da nije prisilio maloletnika na oralni seks i da nije kriv. Sudski postupak je bio zatvoren za javnost, pošto je oštećeni, u vreme kada se to dogodilo bio maloletan,” objašnjava sagovornik upućen u postupak.

Tokom suđenja, koje je trajalo gotovo punih pet godina, L.K., prema nezvaničnim informacijama, tvrdio je da ga je glumac spopadao u toaletu pozorišta i primoravao na oralni seks, u trenutku kada je bio pod dejstvom alkohola. Takođe, saslušani su i veštaci, neuropsihijatri i psiholozi, koji su ispitivali optuženog glumca, ali i njegovu žrtvu, kao i to da li je na mladića ovaj incident ostavio trajne posledice.

“Među brojnim svedocima koje je pozivao sud, bili su i neki glumci i radnici pozorišta, koji su sporne noći učestvovali na žurki u Narodnom pozorištu, kao i roditelji mladića,” objašnjava sagovornik.

Glumac se od izbijanja ove afere nije oglašavao u medijima, niti je hteo da komentariše optužnicu, ali ni samo suđenje. Njegov branilac, advokat Vladimir Horovic, juče takođe nije želeo da komentariše presudu.

Presuda Osnovnog suda u Somboru nije pravosnažna jer će tužilaštvo, optuženi glumac, ali i njegov branilac, imati mogućnost da podnesu žalbe o kojima će odlučivati somborski Viši sud.

“Jevtić će se žaliti na presudu, on smatra da nije kriv i da nije trebalo da bude osuđen.” rekao je prijatelj glumca.

Povezane vesti