Građani potpisuju peticije, pevači zarađuju desetine hiljada evra!

Ogromni honorari za naše zvezde za nastup u Novoj godini (foto: Instagram/darabubamara_official/zzeljko/seka_aleksic/lepabrenaa)

Proslava Nove godine i velike sume novca koje se izdavajaju za honorare pevača za nekoliko sati pevanja uzburkali su poslednjih nedelja javnost u Srbiji. Dok neki smatraju da je novac potrebno dati bolensoj i siromašnoj deci, drugi misle da je potpuno opravdano što zvezde zarađuju velike svote novca za nastup 31. decembra.

Nekoliko gradova već je pokrenulo peticiju da se novac, inače namenjen za muzičke zvezde, a koji iznosi i po nekoliko hiljada evra, umesto njima usmeri onima kojima je preko potreban – bolesnoj deci. Da u Srbiji ima humanih ljudi, pokazala je opština Vranje, koja se odrekla dočeka Nove godine, a u novoosnovani humanitarni fond gradske vlasti uplatile su 500.000 dinara.

Međutim, na mnogim gradskim trgovima, hotelima i restoranima 31. decembra nastupiće najeminentniji pevači sa naših prostora. Kako smo ranije preneli, najviše novca za honorare pevača izdvojili su Crnogorci. Tako će Željko Joksimović, koji nastupa na Trgu ispred Starog grada u Budvi, za samo jednu noć zaraditi 50.000 evra, dok će Zdravko Čolić, koji peva centralnom gradskom trgu u Novom Sadu, dobiti desetak hiljada više, piše Alo.

Dara Bubamara, Nataša Bekvalac i Aleksandra Prijović nastupiće u Beogradu, a njihovi honorari su od 15.000 do 25.000 evra.

(foto: Instagram/bekvalceva)

Prvi nastup nakon kraće pauze, zbog porođaja, Seka Aleksić će u najluđoj noći imati na Kopaoniku. Šuška se da je za ovaj nastup dobila oko 30.000 evra.

Za doček Nove godine nastupiće i Emina Jahović u jednom budvanskom hotelu, a njen honorar iznosi oko 20.000 evra.

Iako je bila pokrenuta inicijativa da se i doček na trgu u Čačku otkaže i novac uplati deci, stanovnike ovog grada u novu godinu uvešće Lepa Brena, a opština je iz budžeta za njen nastup izvdvojila 2.5 miliona dinara.

Kakvo je vaše mišljenje o ovim neverovatnim honorarima pevača i da li je zaista novac namenjen njima mogao bolje da se iskoristi?

 

Povezane vesti

Back to Top