Ispovest Đošine majke o poslednjim danima njenog sina


(foto: Screenshot)
(foto: Screenshot)

Zorka Mitić, majka tragično preminulog glumca Bogoljuba Mitića Đoše, odlučila je da se obrati javnosti i predoči svima kako su izgledali poslednji dani njenog sina, koga će publika uvek zapamtiti kao večno nasmejanog i raspoloženog komičara.

„Ostali su mu dužni pare, on je od svog novca plaćao glumce, a više nije imao dovoljno. On se toliko nervirao, nije mogao da jede danima, tako mu je teško bilo. Neke kolege su ga tužile za pare, neke su oprostile… Kako ko. Svaki dan se nervirao, a nije imao novac jer mu dužnici nisu vraćali. Sve ga je to ubilo“, počela je ona svoju priču za Srpski Telegraf.

„Mnogo ga je bolela afera ‘kokain’, stalno je spominjao i govorio: ‘Majka je htela da umre’. Ja sam tad bila u banji i kad sam čula, odmah sam pobegla i doživela udes taksijem kad sam išla kući, još se oporavljam. Njega je sve to bolelo, ali mi je govorio: ‘Mama, ne brini se, mama zdrav sam i dobro sam’. Stalno je govorio da ne brinem i evo. Moj Đoša je mnogo bio vezan za porodicu. Zbog svih tih problema njega više nema“, prisetila se ona nedavne afere u kojoj je optužen da je koristio i preprodavao narkotike, što je on oštro demantovao.

„Ja sam ostala pusta majka. Jao, možete li da zamislite, moja unuka, a njegova ćerka ga je našla pomodrelog. Starija ćerka Natalija je našla mrtvog oca, pa joj je pozlilo. Krenula je na posao, na VMA radi, i čula televizor u njegovoj sobi da radi, pa ušla. Ko zna kada je otišao, da li tokom noći ili ujutru, kad ga je videla, već je bilo gotovo. Njegova žena Jelena je bila kod mene kući, sišla je sa sprata, pa rekla: ‘Moram nešto strašno da ti kažem!’ Odmah sam znala o čemu se radi, odmah. Uvek sam mu govorila da mora da se pazi jer ima te nasledne komponente, otac mu je umro od srca, od infarkta. Molila sam ga da oslabi malo i pojašnjavala mu da je opasno da tako živi. Videla sam pre nekoliko dana da ga nema da vodi Parove, uvek sam pratila sve njegove emisije. Pitala sam ga o čemu se radi, tad mi je rekao: ‘Majko, mnogo sam bolestan’. Rekao je da kašlje i da ga boli grlo, ali da su mu deca donela lekove, pa da će da prođe. Posle toga je išao i u Novi Sad, advokat mu je rekao da ide u Hitnu, međutim, on je rekao da ima temperaturu, ali da je bolje. Došao je kući i evo šta se desilo“, završila je svoju priču ona.