Izazov za reditelje: Snimite film za 60 sekundi

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Komedija, drama, triler ili akcija – na vama je da odaberete žanr, okupite ekipu i napravite najbolji rimejk omiljenog filma u trajanju od jednog minuta, jer film može da stane u 60 sekundi!

A upravo takav film će vam omogućiti učešće u tradicionalnom konkursu Jameson viskija, J Factory – Film za 60 sekundi, koji se ove godine održava u Srbiji četvrti put za redom.

Kada vidite kadrove zadimljene detektivske kancelarije, ogorčenu suprugu i tajni film njenog životnog saputnika, možda dobijete inspiraciju. Ne, nije u pitanju skrivena afera već duhovit najavni film za konkurs J Factory – Film za 60 sekundi koji prikazuje članove žirija, čuvene glumce Anicu Dobru i Gordana Kičića koji na sebi svojstven i krajnje jedinstven način predstavljaju pravila takmičenja i pozivaju sve ljubitelje kinematografije da se prijave.

Kao i prethodnih godina, konkurs J Factory – Film za 60 sekundi pružuće svim ljubiteljima kinematografije šansu da se oprobaju kao režiseri snimanjem jednominutnog rimejka svog omiljenog kultnog filma. Pokažite nam svoj talenat i kreativnost, a J Factory pruža priliku najboljima da, pored toga što će se dobro zabaviti snimajući scene iz svojih omiljenih filmova, postanu učesnici prestižnog filmskog festivala Jameson Empire Awards u Londonu.

Učesnici imaju kreativnu slobodu da izaberu bilo koji film ili scenu iz filma i snime rimejk izabranog ostvarenja uz samo jedno pravilo – da traje 60 sekundi, kako i sam naziv konkursa kaže. Stručni žiri će, od svih pristiglih filmova, izabrati prva tri mesta u dve kategorije: domaći i strani film. Pored glavne nagrade stručnog žirija, prijavljeni filmovi boriće se za specijalne nagrade publike, a glasove će prikupljati putem sajta Jameson viskija www.j-factory.rs i Jameson Srbija Facebook strane.

Učesnici mogu praviti obrade kako domaćih, tako i stranih kultnih filmova, dok u konkurenciju za glavnu nagradu ulaze isključivo obrade stranih filmova. Glavna nagrada za kreativnu obradu stranog filma je put u London na Jameson Empire Awards filmski festival, dok je nagrada za obradu domaćeg filma profesionalna kamera i poklon paket Jameson irskog viskija.

Snimanje virala za Jameson filmsko takmicenje3

Glasanje će trajati do kraja januara 2015. godine kada će, na specijalnom događaju, biti proglašen pobednik takmičenja koji dobija jedinstvenu priliku da otputuje u London i takmiči se u konkurenciji sa još dvadesetoro finalista za prvo mesto na Jameson Empire Awards-u u martu 2015. godine.

Jameson je irski viski broj 1 u svetu, sa tradicijom proizvodnje 230 godina, prolazi kroz destilaciju tri puta, i to je ono što mu daje izvanrednu pitkost ( dva puta pitikiji) i čini ga drugačijim od ostalih viskija, koji obično prolaze destilaciju jednom ili dva puta.

Ne morate biti profesionalac da biste postali najbolji reditelj i stali rame uz rame sa svetskim zvezdama. Jedino što je potrebno je da se dobro provedete i svoju kreativnost podelite sa drugima!

http://youtu.be/9Ifo9D6-Cz4

POSLEDNJE VESTI