in

Anica Dobra otkrila zašto glumi u seriji ‘Ubice mog oca’

Anica Dobra jedno je od najvećih iznenađenja druge sezone serije Ubice mog oca. Ona tumači ulogu forenzičarke koja pomaže liku Slavka Štimca da prikupi dokaze u novim slučajevima.

Upravo je slavan glumac bio razlog zbog kog je Anica pristala da glumi u ovoj seriji. „Kada sam dobila ulogu u seriji „Ubice mog oca“, malu ulogu, jedan od motiva zašto sam to htela da radim je bio taj da budem sa Slavkom Štimcem makar u jednom kadru. Do tada se nismo ni poznavali. Naravno, nemajući ideju uopšte o tome da to može da se izrodi u još jedan projekat,“ ispričala je ona i dodala:

„Kada se dogodilo da radimo i u pozorištu, što je nešto možda fundamentalnije, dugotrajnije što možda ima neko veće značenje ili podrazumeva nekakav stalni glumački trening, onda mi je bilo još draže. Naročito zato što su nam uloge takve da smo u predstavi potpuno drugačiji od onoga što smo u Ubicama mog oca. Prosto, ta raznolikost je jako dragocena.“

Glumica je otkrila i da su dani tokom snimanja bili naporni. „Snimanje kao snimanje. To je rudarski posao. Za one koji ne znaju, to podrazumeva dugačke radne dane. Svako snimanje je isto, a na nama je da u svakoj ulozi budemo kao da nam je prva ili poslednja,“ rekla je Dobra u intervjuu za Blic.